Unge baptister har en plan B

Planen er: Be a blessing! – Vær en velsignelse!Under navnet „Plan B – ny tid = ny strategi!“ mødtes omkring 200 baptister mellem 15 og 25 år på Mariager Højskole fra 10. – 16. juli.

Omkring 200 unge med tilknytning til Baptistkirken var på en uges lejr i Mariager

Ugen bød på solskinsvejr, vandski i tordenvejr, fed lovsang, kunstcafé, fodboldturnering, hygge i Café Clip Clap, karaoke og ikke mindst på dygtige undervisere som Jason Clark, leder af en vinyard-menighed i London og af netværket „Emergent“, og Søren Lynge, der leder ungdomsproblemer.dk.
Underviserne satte gennem ugen fokus på, hvad det vil sige at være velsignet – og være til velsignelse…
Læs her om disse tre deltageres oplevelser på plan B:
Lise Nielsen, 28 år, menighedsplantningen Re-gen i København, ansat i Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund, koordinater af plan B, Marie Bermann Schmidt, 23 år, Roskilde Baptistkirke, Jamie Sanderhoff Asp, 16 år, Frikirken Aalborg.

Hvad synes I om at være med på plan B?
Lise:
– Det har været rigtig fantastisk. Plan B var et nyt initiativ, så det var spændende at se, om folk tog imod det.
Vi er blevet velsignet på mange måder – temaet om at være til velsignelse har været meget relevant. Mange har taget godt imod det – både det at være velsignet og være til velsignelse.
Jamie:
– Totalt sejt! Man har lært mange at kende, selvom man er genert. Fællesskabet er for fedt. Man har haft det sjovt – og man har bare kunnet lade den barnlige side komme frem.
Marie:
– Det har været godt. Den røde tråd, der har været gennem undervisningen, har været rigtig god. Temaet om velsignelse har talt til mig. Både hvordan vi hver især er til velsignelse, men også velsignelsen i en menighed. Jeg glæder mig til at komme hjem til min menighed og sige: Her er jeg – brug mig!

Hvad har været den bedste oplevelse?
Jamie:
– Jeg har fået nye venner. Men også mit gudsliv har været en stor oplevelse. Gud har virkelig talt til mig. Jeg blev døbt i Mariager Fjord om søndagen. Jeg blev døbt, fordi jeg kom tættere ind på Gud og ville vise, at jeg ville være noget for Ham.
Marie:
– En af de bedste oplevelser var et af Søren Lynges foredrag. Han talte om fem kærlighedssprog, man skulle tale med børn og unge på.
– Det lærte mig meget om kommunikationsformer – hvor vigtigt det er, at vi taler med børn og unge i det sprog, de taler.
– Det handler også om, hvad vi som kirke skal formidle. Et kig ind i vores samfund viser, at der er et stigende behov for Gud – derfor bliver vi som kirke nødt til at blive bedre til at evangelisere.
Lise:
– Jeg synes, fællesskabet har været den bedste oplevelse. Jeg har oplevet, at folk har hygget sig i vores café. De har i det hele taget virket trygge i de rammer, vi har skabt for dem.

Kan du bruge dine oplevel-ser til noget, når du kommer hjem?
Marie:
– Det kan jeg i hvert fald. Vi lærte noget om „fredspersoner“ – dem vi møder i vores hverdag, der er „åbne“ for evangeliet. Vi skal i højere grad være opmærksomme på dem – og benytte os af det.
Jason Clarke talte ved et møde om en ændring, der er sket i samfundet – at mennesker i dag knytter deres tro og alt muligt andet til deres følelser. Som kirke bør vi derfor være opmærksomme på, at vi kun er ét af mange tilbud.
Lise:
– Ja, jeg er blandt andet blevet bekræftet i, at mange unge har et dårligt selvbillede – og at opmuntringer kan være en af løsningerne til at give dem bedre selvbilleder.
Jamie:
– Ja, jeg har fået flere venner, som jeg vil fortsætte med at have kontakt med. Jeg har fået varige venskaber.