Årets kirke-begivenhed på tv: Bispe-indvielse i Maribo

Der er lagt op til en flot ceremoni med Dronningen som æresgæst, når DR1 på søndag sender fra bispe-vielsen i den gamle klosterkirke i Maribo på Lolland.DR sender søndag både i radio og tv fra årets største kirkelige tv-begivenhed, indsættelsen af Steen Skovsgaard som biskop på Lolland-Falster

Steen Skovsgaard

Den 11. september bliver Steen Skovsgaard indsat som biskop i Lolland-Falster, Danmarks mindste stift. Bispevielsen skal foregå i den gamle klosterkirke i Maribo, og det forventes at blive årets største kirkelige begivenhed.
Ceremonien bliver ledt af biskop Erik Norman Svendsen fra København, og dronningen er, i sin egenskab af overhoved for kirken, æresgæst.
Det bliver et flot skue, når processionen af biskopper og provster fører den kommende biskop op til alteret. Steen Skovsgaard vil som den eneste være klædt i hvidt, klar til at modtage bispekåben. Der ventes at sidde omkring 800 gæster til indsættelsen, hvoraf 100 er fra udlandet.
Søndag aften bringer P1 et interview med Steen Skovsgaard. Her vil man også kunne høre om kultur-skiftet fra det muslimske Gellerup i storbyen Århus til Danmarks mindste stift, Lolland-Falster.

Sendes på DR1 søndag d.11 september kl. 13.50

P1 sender et interview med Steen Skovsgaard søndag d. 11 september kl. 19.25