DR søger kirkegængere

Danmarks Radio sender en åben invitation til menigheder i hele landet, som ønsker at deltage i tv-gudstjenesterne i DR-Kirken, der sendes på DR1 fra den 1. januar 2006DR1 er klar med præster og kirkerum til at sende tv-gudstjenester hver søndag i det nye år, men man efterlyser nu kirkegængere.

Henrik Højlund er præst i DR-Kirken i februar måned

DR1 har netop offentliggjort listen over præster, der skal prædike ved tv-gudstjensterne, der sendes hver søndag i det nye år. DR-Kirken, som tiltaget er døbt, får til huse i Skader Kirke på Djursland.
Dermed skulle man tro, at ingredienserne i det nye medietiltag var på plads. Men Danmarks Radio har nu sendt en åben invitation til landets menigheder om at deltage i landets nye tv-kirke. Og man søger ikke blot bænkevarmere.
– Vi kræver af dem, at de skal være aktive, siger Janne Wibroe fra Danmarks Radio, der koordinerer tv-gudstjenesterne.
– Men de får også lov til at profilere sig som menighed.
Foruden lægmands-oplæsning forestiller Janne Wibroe sig også, at menigheden for eksempel selv kunne bage alterbrødet, og at opskriften kunne lægges ud på DR’s hjemmeside.

11 præster er klar

Janne Wibroe har personligt været med til at udvælge de 11 præster, som skal lede gudstjensterne.
Kriterierne har blandt andet været, at listen skulle indeholde præster, der er eksperimenterende i deres gudstjeneste-form, og præster, der er lidt mere traditionelle.
Men ét krav er dog det samme til alle præsterne.
– Præsten skal involvere menigheden, siger Janne Wibroe, der dog lader det være op til den enkelte præst at definere rammerne for samarbejdet.
De to første præster, der skal i aktion i det nye år, er Poul Joachim Stender fra Såby-Kisserup på Sjælland, og dernæst er det Henrik Højlund fra Løsning-Korning ved Horsens.
Hele listen kan ses på hjemmesiden www.dr.dk/tro.
-mbc