– At rejse er at møde mennesker

Maim Rejser, der drives af Domino-redaktøren Poul Kirk, vil foruden traditionelle pilgrimsrejser satse på rejser til lande, hvor danske kirker driver hjælpearbejdeSiden årsskiftet har Maim Rejser tilbudt traditionelle kristne rejser til Israel, Rom og Sinai. Men rejsebureauet, der drives af Domino-redaktøren Poul Kirk, byder også på rejser til lande, hvor danske frikirker er involveret i lokalt hjælpearbejde.

For Poul Kirk fra Maim Rejser er det lige så vigtigt, at kristne kommer om bag ved historien som at de besøger de hellige steder

– For mig handler det at rejse om mødet med mennesker, siger Poul Kirk, der foruden at være redaktør for Frikirkenets blad Domino nu også er indehaver af Maim Rejser.
I mange år var Poul Kirk forstander for Alterna, der er Pinsevækkelsens skoletilbud for 11. skoleår. Og det er erfaringen med at arrangere rejser for Alternas elever, han nu vil trække på.
– Destinationerne er et udtryk for, at det er steder, vi er vant til at rejse til, siger Poul Kirk.
– Jeg har for eksempel boet i Israel i to måneder om året i ti år.
Rejsekataloget indeholder således ikke overraskende rejser til Rom, Sinai-halvøen og netop Israel.
– Vi kalder turen „Israel Classic og lidt mere“. Man vil besøge de klassiske steder, man som kristen troende skal besøge. Men man vil også møde såvel de messianske jøder som de arabiske kristne, fortæller Poul Kirk.
Han mener, det er vigtigt, at kristne turister ikke kun ser historiske steder, men får en anledning til at grave dybere ned.
– Det handler om at komme om bagved bibelhistorien, siger Poul Kirk, der er opsat på at give deltagerne en ekstraordinær oplevelse.
– På turen til Sinai-halvøen skal deltagerne få lov til at møde den virkelighed, som Moses gik rundt i, møde den beduin, som lever i ørkenen i dag, og høre hans historier, forklarer han.
Den samme indstillng ligger bag ved turen til Rom, der byder på en afstikker til Assissi.
– Deltagerne skal have et møde med Peter og Paulus. Vi skal følge deres vej ind til Rom og se de steder, de var. Men foruden at besøge deres gravsteder skal vi også høre om, hvad de to gamle apostle gav os, forklarer Poul Kirk.

Nye rejsemål

I rejsebureauets første program indgår ikke kun traditionelle kristne rejsemål. Der er også plads til en rejse til Baltikum, der har en ny og anderledes profil.
– Flere pinsekirker har været engageret i Estland, og Apostolsk Kirke har et arbejde i Letland. Vi rejser derfor til nye venner fra en anden verden, forklarer Poul Kirk om turen, der finder sted i slutningen af august.
Han lover dog også, at turen vil indeholde indblik i Baltikums nyere historie, særligt overgangen fra sovjetisk styre til frie stater. For også her handler det om at grave dybere ned.
– Når man får historierne bag det og for eksempel møder nogle af de mennesker, der var med til den første offentlige dåb i Estland, så vil man fornemme det slag, der foregik i den åndelige verden, fortæller Poul Kirk.

Støtter frikirke-blad

Det nye arbejde som rejsearrangør betyder ikke, at Poul Kirk stopper som redaktør på Domino. Tværtimod.
– Overskriften har været, at jeg har lavet en aftale med bladet om, at det, jeg tjener på rejserne, bliver fratrukket i min løn, forklarer Poul Kirk, der forklarer, at bladet ikke har mulighed for at dække en fuld løn.
Han glæder sig nu til at sende kristne af sted på nye oplevelser.
– Jeg håber, at kunne give dem et kig ind i en verden, som almindelige turister ikke ser, slutter Poul Kirk.