Dansk Folkeparti vil have ‘kristen’ statsskole

Men Venstre siger fra over for idéenMens undervisningsminister Bertel Haarder giver folkeskolen ti år til at opnå et højere fagligt niveau, vil Dansk Folkeparti nu indføre en statsstyret folkeskole – på et kristent grundlag.

Tina Nedergaard fra Venstre: Nej tak til obligatorisk salmesang

Dansk Folkepartis hovedargument er, at undervisningen af de kommende generationer er for stor og vigtig en opgave til, at de enkelte kommuner kan løse den tilfredsstillende.
Derfor overvejer partiet at stille forslag om, at staten får kontrol med folkeskolen, hvor der kan indføres tiltag som obligatorisk kristendomsundervisning og morgensang eller salmesang.
Det oplyser Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Martin Henriksen.
Forslaget om salmesang og kristendomsundervisning møder kritik både i og udenfor regeringen. Hverken Venstre eller Socialdemokraterne er begejstrede. Venstres uddannelsespolitiske ordfører Tina Nedergaard, siger:
– Det er ikke vores politik. Jeg mener, at folkeskolen skal være så rummelig, at den ikke bliver fravalgt på grund af rigide ting.
Nedergaard tilføjer, at hun er bange for, at flere børn med muslimsk baggrund vil søge over i muslimske friskoler, hvis Dansk Folkepartis ønsker bliver en realitet.
– Tore