Præsteliv – Med Gud blandt syge

En præst er god at have ved hånden både i gode – og dårlige tider. Der er brug for præster ikke bare i sognekirken, men også steder, hvor præster har spørgsmål som liv og død helt tæt på kroppen. Tom Kjær er hospitalspræst på Amtssygehuset i Herlev. Et arbejde, som indbefatter megen smerte og lidelse, men også livsglæde. I dette program følger vi Tom Kjærs alsidige virke som hospitalspræst. Hans arbejde indbefatter samtaler med patienter, som har behov for at snakke om livet, døden og Gud. Han holder gudstjenester i kirkerummet. Gudstjenesterne er dog ikke noget tilløbsstykke. Patienterne er ofte for syge til at møde op. Til gengæld transmitteres den ud til patienterne via højttalere, så alle indlagte har muligheden for at følge med. Og han trøster og lindrer pårørende, som har mistet et familiemedlem.

DR2 tirsdag d. 14/2 kl. 20.40