Debat

Ytringsfrihed!
Når statsminister Anders Fogh Rasmussen proklamerer, at han er træt af debatten om tonen i debatten og i samme åndedrag siger, at ytringsfriheden ikke er til forhandling, så er det efter min opfattelse noget af et paradoks. Da blasfemiparagraffen – trods dens eksistens – nødigt bliver anvendt, ja, så er alt jo efterhånden blevet tilladt i ord og tale. Når debatten i sit væsen har antaget en – for mange af os – stødende udtryksform, skyldes det måske de emner, der skaber debatten. For hvad er det, der sker i Danmark? Det er, som blæser der en vind ind over os og medbringer en stank, der som en virus trænger ind i alt og alle. Den bemægtiger sig hjerter og sind, så vore handlinger er ude af takt og forenelig med det kristne livssyn. Søren Kierkegaard siger et sted: Bibelen er vejskiltene, og Kristus er vejen. Men vinden hen over Danmark er i færd med at blæse os væk fra „vejen“, og den slører samtidig vore øjne, så „vejskiltene“ forsvinder. Vi farer vild. Vi bliver i mere end én forstand retningsløse.
Vi hylder friheden, men i samme friheds navn binder vi os selv til destruktive kræfter, der trækker os længere væk fra den ægte frihed. I frihedens navn forlader vi vores ståsted, lader hånt om de værdier, vi førhen havde, og iler fremad mod noget, vi ofte ikke aner, hvor ender. Frihed kan, om ikke den forvaltes ret, blive til forvirring. Frihed er ikke stiltiende at lade alting ske, at lade vinden blæse, hvorhen den vil, men at synliggøre, hvorhen og hvad vi vil. Konsekvensen af vores „overflodsfrihed“ sætter sine tydelige spor, oftest af dem, der ikke kan eller vil forstå frihedens værdi. Derfor forplumres debatten, kommer ud af balance og – som vi oplever i denne tid – skader mere end den gavner.
Der blæser en vind, ikke en mild og frisk brise, men en vind, der er betænkelig nær stormstyrke, og den vil på sigt bære lovløshed og had med sig. Den vil gøre kærligheden kold og kvæle den rigdom, det er at kunne leve og ånde frit.
Tiden er inde til, at vi standser op og tænker os om. Ellers vil frihedens pris udmønte sig i en orkan og mørket sænke sig over os alle.
Aase Clausen
Toftevej 4, II, th.
4700 Næstved

Vi må ikke bøje nakken
Muslimske terroristorganisationer og en del arabiske lande i Mellemøsten truer lille Danmark. Det virker som en dårlig spøg. I Skandinavien og i den vestlige verden for øvrigt har vi det, som de arabiske lande og andre muslimske lande – uden undtagelse – mangler, nemlig ytringsfrihed. Vi bliver ikke sendt i fængsel, tortureret eller dræbt, fordi vi tillader os at ytre os, uagtet om det, vi siger, er populært eller ej. Men nu vil den arabiske verden true os til tavshed. Man brænder vores smukke danske flag, man boykotter vore varer og truer „de danske uhyrer“ på livet. Det kan ikke være meningen, at vi skal finde os i det. Den ordbrug og den retorik, der bliver brugt, genspejler den ekstreme muslimske opførsel, som vi gang på gang har set er blevet brugt over for lande som Israel og USA. Men nu er det os her i lille fredelige Danmark, og det alene på grund af 12 tegninger. Vi kan ikke fatte det af den simple grund, at vi ikke fatter den muslimske tankegang og ikke kender nær nok til den arabiske kultur. Vi tror, at de tænker ligesom os og opfører sig ligeså som os – og er godtroende som os.
Vi må simpelthen vågne op. Vi må ikke give efter for deres pres, selv om vi taber millionindtægter! Der er andre lande at handle med. Hvad er vigtigst? Penge – eller frihed, frihed til selv at bestemme i vores eget land, hvad vi skal sige og tænke? Giver vi efter, bliver det begyndelsen til enden på vor frihed.
Måske er det også på tide at lukke vores pengekasse for de selv samme lande og regimer, ofte går de alligevel i de forkerte lommer – magthavernes.
Greta Axelsen
2610 Rødovre

Udvis kristen adfærd!
Den grundlovssikrede ytringsfrihed bruger de fleste med omtanke -bortset fra Jyllands-Posten. De misbruger den. Og derved får vi nu alle af grovfilen. Hvis muslimer i hele verden sætter sig for at straffe denne forseelse, er det snart ude med os. Vreden kan nå uanede højder, fordi religion er Satans våben.
Den kristne tankegang er ikke synlig i dansk adfærd og udtryksmåde i forhold til Muhammed-tegningerne, men religiøs, satanisk. Kristendom er ikke religion. Kristne skal efterleve Jesu befaling: „Lad begge dele gro side om side indtil høsten.“ Og høsten? Det er verdens ende.
Knud Held-Hansen
Th. Staunings Vej 12
9210 Aalborg SØ

Handelsblokade
Saudi Arabien forfølger de kristne massivt.
Opdager politiet en gudstjeneste i et privat hjem, så arresteres, fængsles og tortureres deltagerne, og deres bibler, sangbøger og symboler ødelægges.
Senere bliver så de udenlandske arbejdere udvist til hjemlandet, mens de indfødte henrettes.
De kristne har ikke lov til at mødes til gudstjeneste i Saudi Arabien. De vestlige lande sætter kikkerten for det blinde øje og tænker kun på at tjene penge i Saudi Arabien.
Saudi Arabiens undertrykkelse af de kristne bør stoppes, og derfor bør der indføres en international handelsblokade imod Saudi Arabien, der må fortsætte til de kristne får trosfrihed og mødefrihed i Saudi Arabien.
Niels Erik Søndergård
Rasmus Rasks Alle 95
5250 Odense SV

Svært for os at undskylde
Det falder meget hårdt for os danskere at give undskyldninger, ja selv det at sige tak, kan være hårdt for folk nu til dags.
Og jeg forstår faktisk ikke folk mere, for de må endelig ikke tro at de er rene engle dem alle sammen, og som kristen bliver man ikke lille, hvis man giver en undskyldning.
Tværtimod vokser man betydeligt i Guds øjne, og man får en dejlig følelse ved at have givet et andet menneske, en broder eller søster, en undskyldning.
Jan Dallerup
Chl. Muncksvej 21, st, th.
2400 KBH. NV.