Fin introduktion for børn til påsken

Læs højt om påsken indeholder en forkortet genfortælling af påskeevangeliet ledsaget af store dobbeltside-illustrationer.Bag i hæftet finder man hele den bibelske beretning fra Markusevangeliet kapitel 14-16. På indersiden af omslaget er Grundtvigs salme ’Opstanden er den Herre Krist’ gengivet.
Hæftet er udkommet i en gigant-udgave (34×48 cm) og i en mere normal størrelse (17×24 cm) og henvender sig ifølge forlaget selv til børn i alderen 5-9 år.
Den store udgave af bogen egner sig fortrinligt til højtlæsning. De udmærkede illustrationer kommer virkelig til deres ret i det store format, og billederne spiller godt sammen med teksten. Den mindre udgave kan de lidt større børn selv sidde og læse i.
Hæftets største styrke er, at den bibelske beretning gengives bagi. Her kan børnene sammen med de voksne søge svar på alle de spørgsmål, der melder sig i forbindelse med læsningen. De lidt større børn (også over de 9 år) kan på den måde få lyst til på egen hånd at fordybe sig i de bibelske beretninger.
Salmen på omslaget er også et lyst indfald. Den har en enkel tekst, som børnene kan forstå, og som udtrykker det centrale i påskens budskab. Den kan de voksne synge for og sammen med børnene.
Tidligere er udkommet Læs højt om julen, og et hæfte om pinsen kan også fås nu. Således kan man på en fin måde introducere sine børn til de tre store, kristne højtider.
Helge Hoffmann

Inger Brinkmann Poulsen
& Birgitte Brinkmann Thomasen:
Læs højt om påsken
32 sider
101,25 kr (lille format) 193,75 kr (stort format)
Alinea