Fodbold…

Ikke et ord om en vis reklamefilm med en neglefilende, uforstående blondine, som får fodboldkommentatorernes snik-snak i den gale hals….Men altså, her forleden havde jeg glæden af at lave noget andet, mens manden så fodbold…
Jeg ved ikke, om sportskommentatorer er skruet anderledes sammen oppe i knolden end os andre, eller de bare har gået på samme kommentatorskole og lært kunsten der. Det er virkelig nogle fantastiske perler, de får leveret fra tid til anden:
– Det er første gang i denne match, at Brasilien mister bolden! (Der var spillet 45 sekunder…)
Og hvad med: – Han har ikke haft mange heldige fødder i denne her kamp! (Om den tyske spiller Schweinsteiger)

De har det selvfølgelig heller ikke nemt. Især ikke dem, som kommenterer fodbold. I to gange 45 min. (ja, ja, jeg er ikke helt fodbold-blondine!) skal de to stakler sidde og se to fuldstændig ligegyldige fodboldhold (vi er jo ikke engang med!) knokle hinanden ned samtidig med, at de forventes at snakke uafbrudt om det, som enhver da kan se med sine egne øjne – hvis man da ikke lige har gang i neglefilen… Hvis de er rigtig heldige, får de lov til at se 2-3 mål, og resten af tiden går med at forklare, hvorfor der ikke blev mål.
Den næste måned bliver virkelig hård for dem, som plejer at zappe over på en anden kanal, når der kommer sport – for det er bare overalt! Men før irritationens vrede får ansigtet til at blive samme farve som de danske landsholdstrøjer, så tænk lige over disse fakta:
– Zé Roberto fra Brasilien oplever, at hans fodbold-talent er en gave fra Gud.
– Efter at Church of England lagde en bøn for det engelske fodboldhold ud på hjemmesiden, steg besøgstallet med 28%.
– Mere end 1000 kirker og menighedscentre i Tyskland har lejet storskærme til at vise VM-kampene direkte.
– Den tidligere spanske landsholdsspiller Gordillo og den colombianske fodboldskribent Samper har deres helt egen tolkning af fodboldens guddommelige princip: ”Den almægtige Gud ønskede, at jorden blev en bold: måske sendte han os et signal!” – God kamp!

Citater er klippet fra www.jesus.net,
www.kristendom.dk
og www.finansforbundet.dk