Kristen iraner sat i fængsel for sin tro

IRAN – En iransk kristen, som konverterede fra islam for 33 år siden, er blevet fængslet for sin kristne tro.

Ali Kaboli er fængslet, angiveligt fordi han holder kristne møder

Den 51-årige Ali Kaboli blev den 2. maj arresteret i sit værksted i Gorgon, hovedstaden i Irans nordlige provins Golestan. Til dato er der ikke fremkommet nogen formelle anklager imod Kaboli. Men han er tidligere blevet truet med retsforfølgelse for at huse ”illegale” religiøse møder i sit hjem. Han kan også anklages for at konvertere til kristendommen, som under Irans love betyder dødsstraf, oplyser Åbne Døre.
Kaboli, som er tømrermester, har i mange år holdt husmøder i sit hjem. Meget af hans fritid er blevet brugt som omrejsende evangelist i forskellige byer omkring den kaspiske kyst.
– Alle vidste, at hans hus blev overvåget af politiet i mange år. De prøvede endda at få ham til at forlade landet for tre år siden, men han sagde til dem, at han foretrak at blive i landet, selv hvis det betød, han skulle tilbringe tiden i et iransk fængsel, siger en iransk kristen, som nu bor i udlandet.
Siden Kabolis fængsling i sidste måned er flere kristne, som kommer i Kabolis huskirke, blevet kaldt ind til forhør hos politiet.
– mbc