Bo til WM i Hamburg

Med UMO-venner på outreach Bo på 20 år er til WM i Hamburg. Men ikke kun for at se fodbold.

Bo har ikke kunnet sende et foto fra WM – så vi må nøjes med dette vinterbillede fra hans mor Helmi, der for øvrigt står for børnearbejdet på Sommeroasen i Odder.

Bo Päivinen Jensen er på outreach for Ungdom Med Opgave (UMO) i Tyskland i forbindelse med WM i fodbold.
Hans ’hold’ er fra Banbridge Nordirland, og de er på DTS (discipeltrænings-skole) og har først været på outreach Serbien i en måned.
Derefter mødtes de med alle de andre UMO-hold i München i pinsen på en konference med 1.000 deltagere fra hele verden. Der var bl.a. over 300 fra Afrika, som utroligt nok havde fået visa og skrabet penge sammen.

KickOff

Nu er alle så ude at hjælpe de tyske kirker med deres outreach blandt fodboldfans.
– Vi er 21 personer i alt på vores hold fra Nordirland. UMO arbejder sammen med mange andre kirker og kirkelige organisationer under KickOff. Det er et initiativ til at sprede evangeliet under VM i alle WM-værtsbyerne i Tyskland, forklarer Bo.
– Vi arbejder næsten altid i samarbejde med lokale menigheder.
Vores største succes har været ved universitetet, hvor vi i samarbejde med Campus for Christ har delt spørgeskemaer ud og talt med folk om tro og Gud.
Folk var meget åbne, nok mere på grund af vores bøn end vores metoder, tror jeg, og vi fik mange gode samtaler.

WM-fester

– Vi har hjulpet flere menigheder med deres VM fester, hvor de viser kampen, har barbeque med menigheden og forsøger at invitere folk fra gaden til at komme.
Vi bidrager normalt med et drama, eller en af os fortæller sin livshistorie før kampen eller i halvlegen.
Nogle af os har været ude på Heiligen Geist Platz, hvor kampene bliver vist på megaskærm med mange tusinde tilskuere, og vi har delt traktater ud og forsøgt at starte samtaler.
– Ser I noget fodbold?
– Ja, vi har set en hel del af kampene. En del af vores arbejde er koncentreret om fodboldfest, og vores ”egen” kirke sætter somme tider en storskærm op, så vi kan følge kampene.
– Vi deler en folder ud, der fortæller om flere kristne fodboldspillere og deres tro. En af dem er Asamoa, den eneste sorte spiller på det tyske hold.