Kun Jesus kan redde os

Reinhard Bonnke:
Tysk prædikant

Da Jesus gik omkring på jorden viste han, at han havde autoritet til at frelse mennesker. Disciple kom blot til ham og overgav sig til ham for evigt. I hans bøn, før han blev arresteret, siger han: – ligesom du har givet ham magt over alle mennesker, for at han kan give evigt liv til alle dem, du har givet ham. (Johannesev. 17,2)

Handler kun om Jesus

Det er den, han er. Evangeliet viser, at Frelseren er i fuld gang med at frelse mennesker. Han vandrede hen ad stranden, hvor nogle få unge fiskere havde travlt med deres net og han inviterede dem til at følge ham. Og det gjorde de. Så talte han til Levi, som sad ved toldboden og sagde: – Følg mig! Levi lukkede sin bod og fulgte Jesus. Alle, der kom til Jesus, blev accepteret og modtog frelsen, selv om ingen af dem gennemgik en klassisk evangelisk omvendelse. Det er slet ikke det, det handler om. Det handler om Jesus, som frelser.

Alle kan komme til Gud

I bønnen før sin død, bekræfter Jesus, at de samme mænd, som ganske enkelt havde fulgt ham, nu tilhører Gud. Det betyder, at alle kan komme til Ham. Og hvis de gør, så er det fordi Gud har kaldet på dem, selv om der står ”mange er kaldet, men få er udvalgt.” (Matt. 2,14)

Et budskab som fjerner forskelle

Når jeg ser på de menneskemasser, der deltager på vores møderækker, så ser jeg, hvor forskellige folk er. Ja, hvor er mennesker dog forskellige. Hver eneste af os er unik. Der er ingen kloner og ingen gentagelser. Gud alene kender vores sande natur og navn, og også vores personlige make-up bestående af smag, holdninger, længsler og reaktioner. Hvordan skulle jeg kunne tale og tilfredsstille sådan en masse forskellige personligheder? Evangeliet løser problemet. Ligesom alle har brug for vand, har alle brug for evangeliet. Uanset, om de er prinser eller fattige, stolte eller skamfulde, kloge eller dumme. Evangeliet er et glas, der er fyldt til randen med livets vand.

Reinhard Bonnke er kendt som evangelist og helbredelsesprædikant ved store møderækker i Afrika, hvor der samles hundredetusinder for at høre ham tale.
Denne tekst er fra Reinhard Bonnkes artikel ”Combination Lock of Salvation” på www.cfan.org.