Mere tro i Andeby

De sidste 20 år har kristendommen fået mere plads i Disneys elskede historier om Anders And og de andre figurer i Andeby. Der er kommet flere kirker i tegneserien, og i en historie ses en bedende præst. Alligevel er der langt fra tale om en vækkelse, hævder den norske studerende Tore Ismanto Hofstad, der netop har skrevet masteropgave om det religiøse liv i Andeby.
Fra 1940’erne til 1960’erne var historierne nærmest renset for religiøse antydninger. Men da tegneren Don Rosa for 20 år siden overtog serien fra legendariske Carl Barks, fik serien en mere åndelig overtone, hævder nordmanden.
– Don Rosa har ingen problemer med at tegne kirker og kors. Han viser, at kristendommen har fodfæste i Andeby,” siger Hofstad til avisen Vort Land.
Han har dog ingen eksempler på, at Anders And og hans medborgere er praktiserende kristne. I en enkelt julehistorie synger Anders And Glade jul, men den stribe blev efterfølgende bortcensureret.