Salmesang for babyer

To små sogne i Sønderjylland inviterer forældre og deres børn til ”Babysalmesang”, for at kristendommen skal komme ind med modermælken

Teksten smager godt, synes babyen her,
mens mor synger ”I østen stiger solen op…”

– Lad de små børn komme til mig!
Denne opfordring fra Jesus har man taget til sig i Skodborg og Skrave sogne i Sønderjylland. Onsdag den 16. august startede den første af otte lektioner i babysalmesang for en snes mødre med deres babyer
Først blev alle de små en efter en personligt budt velkommen af en lille gul dukke, ført af initiativtager Ida Fyhn Dahl, der er organist i både Skodborg og Skrave kirke. Nogle af børnene kluklo, mens andre havde travlt med at se rundt på de farvestrålende gardiner i Skodborg Menighedshus. Dernæst gik salmesangen igang.
– Det er ikke kun toner og ord, det handler om, forklarer organisten på spørgsmålet om, hvorfor en kirke dog begiver sig af med babysalmesang:
– Erfaringen viser, at kimen bliver lagt allerede de første år. Mange børn kan huske strofer fra salmerne senere hen i livet, fordi de hørte dem som barn. Og så skader det jo ikke, at også mødrene lærer de gode salmer.
Ida Fyhn Dahl mener, ”kirken skal vise sig lidt mere”:
– Det er godt, at folk opdager, at kirken er andet end gudstjenesten søndag formiddag, selv om den jo er det vigtigste. Her stifter de bekendtskab med salmerne og kommer måske til at drøfte indholdet derhjemme.
Menighedsrådsformanden for Skrave Sogn er også med og glæder sig over organistens initiativ:
– Vi bilder os ikke ind, at konfirmanderne bliver ved at gå i kirke efter konfirmationen, men vi tror, konfirmationsforberedelsen har lagt et grundlag i dem, siger Kirsten Madsen fra Skrave.
– Det samme sker her. De får ind i små doser, hvad kristendom står for. Og det er godt.
Babysalmesang fortsætter hver onsdag kl. 11 i Skodborg Menighedshus. Efter en times sang, leg, dans og undervisning er der frit samvær ved kaffebordene.
-løb/Annika