Bogtema
Hjælp for alle med døden inde på livet

Begravelsestale – en speciel genre, der må stille specielle krav til den, der skal holde den.For ikke kun forventer man at finde trøst midt i sorgen, men også en slags „mening“ trods meningsløsheden eller måske „indhold“ midt i tomheden – i alle fald der, hvor savnet er stort og den afdødes livsløb blev (alt) for kort.
I skal leve er titlen på bogen med 19 begravelsestaler, og det falder let med tanke på Joh 11,25 at fortsætte: – om I end dør. Hvilket kan være „meningen“, der må formidles, og med den en trøst. Det er næppe så svært, hvor det er en gammel, der er død „mæt af dage“ og i fortrøstning til, at Jesu ord holder.
Men svært – meget svært – er det, hvor det ikke er en gammel. Af dem er der i bogen 6-7 eksempler, bl.a. den 37-årige Marianne og den formentlig sværeste af dem alle: Den 16-årige Anna, der begik selvmord … Hvad siger man?
Bogen slutter med et efterord med refleksioner over det at holde begravelsestale og er udgivet som hjælp til inspiration for den, der står i situationen.
En god bog for alle, der har døden inde på livet.
NJV

Ulla Morre Bidstrup m.fl.:
I skal leve – Nitten begravelsestaler og et efterord
128 sider • 198 kr.
Aros