Bogtema
Personlige vidnesbyrd

Lena Løbners nye bog kan være til hjælp for mange i svære situationer.Begrebet „edutainment“ er ved at være gængs i tv-verdenen. En bog som denne må siges at være i samme genre indenfor bogverdenen. Den kombinerer netop det personlige vidnesbyrd med elementer af undervisning.Bogens hovedperson er Lena Løbner, som meget åbenhjertigt deler sit eget vidnesbyrd. Men flettet ind i hendes vidnesbyrd er også beretninger om de mennesker, hun har mødt og hjulpet. I nogle tilfælde i form af en mere indgående og fyldig omtale.
Som bogens titel antyder, er fokus på det, man lidt diffust kunne kalde mennesker med sociale eller psykiske problemer. Bogens ærinde er her at vise, at Jesus kan komme ind i en sådan situation og vende den om. Det, som er unikt og fængslende, er, hvordan Lena Løbner holder sig uden for psykologiske betragtninger og etiketter. Ja, nogle gange taler imod, at vi tager en identitet på os, som gængs psykologi ellers kunne fristes til at tage i anvendelse og i værste fald stemple mennesker med.
Uanset, at emnet er nuanceret, er her nogle vægtige betragtninger at få med.
Jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved at vænne mig til den noget kunstige betegnelse „Powerbogen“, som forfatteren konsekvent anvender i stedet for Bibelen. Men kan man abstrahere fra sådanne pudsigheder, er bogen både spændende og relevant og kunne uden tvivl være til hjælp for mange i svære situationer.

Lena Løbner:
Vend din skæbne
164 sider • 149 kr.
Evangelist