Breake the silence

Den 1. december holdt KFUM/K en gudstjeneste i Vor frue kirke, i Århus. Gudstjenesten markerede at det var international AIDS dag, og formålet var at bryde tavsheden omkring AIDS i Afrika.

Under gudstjenesten hjalp unge fra KFUM/K i Århus med at sætte fokus på Aids i Afrika

Den største skandale er ikke, at der dør 6.000 personer hver dag i Afrika af AIDS, men at det ikke er på forsiden af vores aviser.
Bono, forsanger i U2

Breake the Silence

Omdrejningspunktet for gudstjenesten var KFUM og KFUKs internationale projekt ”Break the Silence”. Projektet støtter kampen mod AIDS og fordomme i samarbejde med KFUM/K (YWCA) i Namibia.
En af de metoder, der har vist sig effektiv i kampen mod AIDS, er ”ung til ung rådgivning”. Ligesom i Danmark vil unge i Namibia nødigt tale om seksualitet og kærester med voksne. Derfor uddanner KFUK i Namibia unge ledere til at tage ud på skoler og i landsbyer for at rådgive andre unge om HIV/AIDS, og om hvordan man undgår at blive smittet.
KFUM og KFUK i Danmark støtter denne uddannelse gennem udsendelse af volontører og økonomisk bistand, og har fået en tæt kontakt med andre unge i Namibia.

AIDS og Livsglæde

Afrika er ikke kun sygdom. Det er også livsglæde, håb og musik. Derfor satte musik og billeder sit præg på gudstjenesten. Man ville både formidle de alvorlige kendsgerninger, og give håb og opmuntring.

Gør en forskel

Karen klemmeed Lorentzen prædikede ved gudstjenesten.

Under gudstjenesten var der meget fokus på, vores ansvar for hinanden og vores vilje til at gribe ind i hinandens liv. Karen Klemmed Lorentzen prædikede over teksten om den fattige enke der gav to små mønter. Hun lagde vægt på det vigtige ved denne enke. Hun troede på, at den smule hun kunne give, gjorde en forskel. Karen opmuntrede til at vi gør som enken.
– Kristendommen siger, at alle mennesker er lige meget værd. Vi er alle skabt i Guds billede og vi kan ikke forstå os selv uden at forstå vores medskabninger. Derfor er vi som kristne forpligtiget på at hjælpe i kampen mod AIDS, siger Karen Klemmed Lorentzen.
– Vi kan ikke bare stå stille med evangeliet, vi er nødt til at sætte krop og handling på det, slutter hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen: