Ganske fine jule- og salme-cd’er

Ingen jul uden en ny jule-cd. Årets nye er med koret Relief og udgivet af LogosMedia.Cd’en A strange way to save the world byder på ganske varieret sang og musik: Der er både glad gospel, klassisk salmesang og stille instrumentalnumre.
Og der er en god blanding af kendt og ukendt – men selv det kendte lyder ikke helt som det plejer, fx er det ikke den traditionelle melodi til „Den yndigste rose er fundet“, der er brugt, men en melodi af den norske komponist Sigvald Tveit.
LM-ungdomskoret Relief med base i den lutherske missionsforenings „højborg“, Hillerød, gør det ganske godt, hvad enten de synger de gammelkendte julesalmer eller de nye(re) gospel-julesange.
I titelnummeret om en mærkelige måde at redde verden på – nemlig ved at Gud bliver menneske – undres der over det ejendommelige i, at helt almindelige mennesker kan inddrages i det under, Guds Søns fødsel er. –
Den tredje cd i serien med salmer fra DR’s Før søndagen – Midt iblandt os er Guds rige – er optaget dels i Sct. Nicolai Kirke i Kolding med kammerkoret Sine Nomine og sangere fra Kolding-egnen (de første 15 salmer), dels i Horsens Klosterkirke med Kvindekoret Crescendo og sangere fra Horsens-egnen (de sidste ni salmer). Til at akkompagnere korene bruges både orgel, klaver og saxofon.
Også den er ganske varieret, hvilket ikke kun skyldes blandingen af gamle og nye salmer. Nogle af salmerne synges som menighedssang, så kirkerummet fyldes helt af stemmerne, andre er arrangeret i motet-stil for få stemmer. Blandt de første må jeg fremhæve den flotte, nærmest triumferende „Den store hvide flok vi se“.
NJV

Relief: A strange way to save the world
53 min. • 148 kr. • LogosMedia
Midt iblandt os er Guds rige – Før Søndagen (3)
69 min. • 149 kr. • Det Kgl. Vajsenhus
Kirkebutik.dk-pris: 135 kr.