Til eksamen i Gud – med Gud

En mørkhåret gut fra Hirtshals ville spille i tamburkorpset, da han skulle aftjene værnepligt. I stedet fik han 3 års karriere på havet, indtil han gik planken ud og påbegyndte teologistudiet på DBI.
Steen Eskildsen er nu 31 år og om halvandet år færdig med sin uddannelse som teolog, blandet med noget IT og kommunikation.

– Jeg er meget glad for studiet, men jeg glæder mig nu også til at blive færdig…
– Det vigtigste er, at jeg har fået lov til at studere lige det, jeg havde lyst til og ikke mindst at jeg stadig nyder at læse.
Den soon-to-be teolog har været igennem meget for at ende midt i den originale gennemgang af Jesus og Josefines idegrundlag.

Søværnet
gjorde mig moden

– Efter studentereksamen i 1995 skulle jeg aftjene min værnepligt og søgte derfor ind i Søværnet.
Egentlig var det for at spille i tamburkorps, men der var ikke så mange ledige pladser, så jeg blev sendt ud at sejle. Året efter skrev jeg kontrakt for et år mere og begyndte at sejle inspektionsskib på Grønland og Færøerne.

Steen havde altid troet, han skulle være ingeniør eller arkitekt – og ansøgningen til Landbohøjskolen var endda sendt – men af en eller anden grund forlængede Steen året efter igen sin kontrakt med Søværnet.

Havet trækker stadig lidt

– Jeg turde ikke rigtig give mig i kast med teologi og vidste nok heller ikke rigtig, hvad jeg lige skulle bruge det til.
Nu har den travle studerende kun tid til at udforske manden, der kan gå, og har gået, på vandet.

– Selvfølgelig trækker det indimellem at komme på havet igen, især hvis jeg er ved havet eller ser et krigsskib. Enkelte gange har jeg dog sejlet med sejlskib i FDF regi. Jeg følger da også med i Galathea ekspeditionen, for jeg har i sin tid sejlet på Vædderen.

Fyldt med
mening og muligheder

Eks-søfareren går ind for, at man skal læse lige det, man har lyst til. Det gælder også teologi, selvom man ikke vil være præst.

– Man kan heldigvis også lave andet som teolog, og efterhånden som man har læst nogen tid, får man øje på flere og flere muligheder, og så kan man jo kombinere flere fag.
– Sværhedsgraden på teologistudiet har et strengere rygte, end det fortjener, mener insighteren.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Man hører jo alle mulige skræmmehistorier om, hvor svært det er at lære græsk og hebraisk.
Det er hårdt, men det er overhovedet ikke umuligt. Selvfølgelig er der da fag, der er sværere end andre fag, og alle har deres favoritfag.
Steen har ikke haft de store teolog-kanoner, som han har gået i fodsporene af, men efterfølgende indrømmer han:

– at jeg måske nok har været lidt fan af min gamle sognepræst.

Livet på land er ifølge Steen ikke bare hop på tilfældige bølger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Gud skriver ikke mine eksamensopgaver, men ofte kan jeg retrospektivt se, at mit studie og mit liv i det hele taget nok er tilrettelagt for mig.