Verden samlet i bøn

Pinsedag den 27. maj går flere hundrede millioner kristne fra over to hundrede lande sammen i bøn for vores klode.Pinsedag samles millioner af kristne over hele jorden til bøn for verden. Det sker på den verdensomspændende bededag, Global Day Of Prayer.

Fra sidste års festlige samling på Rådhuspladsen i København, hvor der var omkring 800 deltagere. Pinsedag mødes kristne igen for at gå i forbøn for verden.

Det er et udslag af en bønnebevægelse, som for øjeblikket breder sig over hele verden.Kristne går overalt sammen i bøn for deres samfund.
På Københavns Rådhusplads var der på bededagen sidste år samlet omkring 800 mennesker, samtidig med, at mange bedegrupper samledes i bøn rundt om i Danmark.
Over hele kloden blev der optalt omkring 220 millioner kristne i 198 lande, som var samlet i bøn for verden.

På Rådhuspladsen

På Rådhuspladsen i København begynder arrangementet i år pinsedag kl. 14.30 og fortsætter med bøn og lovsang hele eftermiddagen. Fra kl. 16.45 er der koncert med Gospel Sisters, Reflekt,ABC Gospel Quartet og Iversen Band.

Århus og Aalborg

Også på Rådhusparken i Århus er der samlinger fra kl.14.30-17.00 overfor Musikhuset i Århus Centrum.
I Aalborg er en række kirker gået sammen om et fælles arrangement pinsemorgen på Signalbakken – et højdedrag, hvorfra der er god udsigt over byen.
– Her vil vi mødes til bøn for Aalborg og Danmark søndag morgen kl. 8.30, inden vi går til pinsegudstjeneste i de forskellige kirker. Det er byens præstefællesskab, der er arrangør, og vi forventer, at flere hundrede vil deltage i dette bedemøde, fortæller John Nielsen, præst i missionsforbundets Bethaniakirken. Han er også leder af byens tværkirkelige netværk.

Bede-netværk

I flere byer er der oprettet bønnecentre, hvor kristne på tværs af kirker mødes for at bede sammen. Der er optalt mere end 40 steder i Danmark, hvor man allerede har bedt sammen i 10 dage op til Pinsesøndag.
På www.globaldayofprayer.dk, vil det løbende blive opdateret, hvor der er bønnesamlinger og andet.
Her kan man også tilmelde bedearrangementer, så koordinationsgruppen for Danmark kan indsamle tallet på de mange, som samles. Global Day Of Prayer anbefales og støttes af radiosamarbejdet UCB Danmark samt af Bedehus Danmark, Watchman, Aglow og en række internationale bønnenetværk, fortæller Kirsten Nielsen fra UCB i Danmark.