Ferie med indhold
Dansk Oase vil vise kirkens positive ansigt

Sammen med YFC sender man de flere tusinde deltagere ud i byen – for at tjene…Hvad ville der ske, hvis et par tusinde mennesker besluttede sig for at tjene en by intensivt?

Idéen med at tjene den lokale by er tidligere afprøvet af de unge på Oase, samt i forskellige byer rundt om i landet.

Det er præcis, hvad initiativtagerne bag en event kaldet ACT har i sinde at undersøge.
Onsdag d. 18. juli er Odder forsøgskanin for denne nye eventform.
Alle deltagere på Sommer Oase (Dansk Oases sommerstævne) stiller sig (forhåbentlig) til rådighed for byen med vidt forskellige tjenester.
– Det skal være så festlig en begivenhed for Odder som overhovedet muligt.
Der vil være nogle, som underholder byens børn, der vil være andre i action som malere/skraldemænd/havemænd hos private folk og i lokale virksomheder – op og ned af gaderne vil man se mennesker, der tjener ind i byens behov, fortæller Kathrine Lodberg Iversen fra ACT Danmark.
– Navnet ACT er engelsk og betyder gerning eller at handle (i bydeform). Eventen søger at danne modkultur til vores kulturs stigende individualisme og tendensen til, at vi holder os for os selv.
ACT er opstartet af YFC (Youth for Christ Danmark) og forløber under Sommer Oase i samarbejde med Dansk Oase.
ACT er inspireret af ”Soul in the City” i London, hvor en af initiativtagerne Mike Pilavachi har udtalt:
– Næsten alle i dette land ved, hvad Kirken er imod, det har vi været rigtig gode til at fortælle. Det er på tide nu, at vi som kirke rejser os op og lader nationen vide, hvad vi er for. At vi er for kærlighed, barmhjertighed, omsorg og nåde.
Arbejdsgruppen bag ACT ønsker også at formidle, hvad Kirken i virkeligheden står for; nemlig Guds nåde og omsorg.

Afventer program

Det detaljerede program for talere og seminarer på Sommer Oase er endnu ikke offentliggjort. Men temaet bliver ”nåde”. Der forventes over 3.000 deltagere på campen i Odder, som holdes i uge 29.
Henri.