Kristen, rytmisk musik fra Tyskland

Hvis man tør overvinde sine fordomme mod rytmisk musik, der ikke har engelsk tekst, så ligger der perler og venter på én. Også fra det tyske sprogområde.Som kristne med et budskab, der er kærligt imødekommende og åbent over for alle andre folkeslag, kan vi om nogen være med til at bygge bro over kultur- og andre kløfter. En herlig tanke!

Vidunderligt givende
tekster og melodier

Der er ingen tekster, der i lange tider har ramt mig som disse. En veninde med tysk baggrund præsenterede mig for cd’en Der Weg wächst im gehen. Den ta’r ved med det samme. Kværner ubønhørligt videre i én.
„Vejen vokser under dine fødder, idet du går – på vidunderlig vis udfolder dit livs rejse sig med dit næste skridt – bliv ikke stående … Gud, din vej fører igennem havet og din sti gennem store vande … hvor angsten næsten omslynger os og helt tager modet til at ånde fra én …din vej fører ud i det vide land, hvor mælk og honning flyder …“.
I en anden tekst kobler Gutscher på genial vis julehistorien sammen med medmennesket:
„De stakkels mennesker sukker: ’Hvor er du, Jesus?’ Jeg er i hjertet på de mennesker, der er uden håb!“
Frieder Gutscher er til daglig lærer på en kristen friskole ved Bodensøen i det sydligste Tyskland. Han står bag disse vidunderligt mod-givende tekster og melodier, hvortil der også separat er udgivet et anvendeligt nodehæfte. Med fortrolighed, kærlighed og nænsomhed kommer musikken én i møde, så vi gennem Jesus ser næsten og dennes behov. Jeg hører det, som om det er Jesus selv, der taler her.
Frieder Gutscher er ikke en stor sanger, men hans indfølende præsentation er utroligt vedkommende. Sammen med gode musiker-venner, der spiller på instrumenter som saxofon, tværfløjte, guitar, keyboard osv. og fire sangerinder som backing vocals, kreeres 14 dejlige numre, der alle lever og er virkelig godt sammensmeltet. Det glade og opløftende instrumentalnummer „Rückkehr der Vögel“ for tværfløjte og klaver skrev og fremførte vennen Volker Kuentz til en anden vens tiltrædelsesforelæsning som lærer ved universitetet i Jena. Frieder Gutscher kan sågar bestilles live til en koncert, for han besøger jævnligt Danmark i sine sommerferier.
Stilen kan minde lidt om folke- og protestsangerne Hannes Wader og Rolf Biermann, hvis de navne siger én noget.

Frieder Gutscher: Der Weg wächst im Gehen
49 min. • Kirkebutik.dk-pris: 95 kr.