Julemirakel gjorde Samuel verdenskendt

Midt i en rygmarvsbrok-operation på det 21 uger gamle foster ’Samuel Armas’, griber babyen dr. Joseph Bauners finger gennem operationsåbningen -og holder fast.Før Samuel Armas er født, får han konstateret rygmarvsbrok. Forældrene beslutter at få ham opereret inden fødslen, for at formindske sygdommens følger.

Samuel og fotograf Michael Clancy til en banquet d. 10.05.07.

Julie (og Alex Armas fra Villa Rica, Geogia USA havde i flere år forsøgt at få børn.
Parret er bekendende kristne og stolede på, at Gud ville høre deres bønner.
Med to spontane aborter bag sig lykkedes det endelig parret at blive gravide igen. De besluttede, barnet skulle hedde Samuel Alexander, hvis det blev en dreng.

Barnet er sygt

Da Julie var 14 uger henne, fik hun voldsomme underlivskramper og blev indlagt akut. En ultralydsscanning viste fostrets form og position i livmoderen. Men da billedet kom frem på skærmen så de, at deres ufødte søns hjerne var misdannet, samt at hans rygsøjle stak ud fra en deform rygknogle. Han havde ”spina bifida”, rygmarvsbrok.
– Vi var dybt ulykkelige og fuldstændig ødelagte indeni!” siger Alex Armas, flymekaniker. Parret fik tilbudt abort, men det ønskede de ikke.
– Vi græd i flere dage, da vi så scanningsbilledet. Fotoet mindede os om, at min graviditet ikke handlede om en sygdom, men om en lille person, siger Julie.
– Efter alle de år vi havde forsøgt at blive gravide, vidste vi, at Samuel var den baby, som Gud havde givet os, siger Alex.

Søgte løsning på nettet

Parret gav sig til at søge på nettet efter en løsning, som kunne komme deres ufødte barn til hjælp. Det lykkedes dem at finde et hospital, ’Vanderbilt University’ i Nashville, Tennesee.
Hospitalet udviklede operationsteknikker, som kunne rette op på alvorlige problemer i midt gaviditeten. Ved at åbne livmoderen og dræne lidt af fostervandet kunne de operere fosteret, hvorpå foster og livmoder bliver sat tilbage i moderen. Teorien bag rygmarvsbrok-operationen er, at en tidlig indgriben, før barnet er født, kan forhindre eller begrænse skade på hjernen. Operationen kan ikke helbrede spina bifida, kun forebygge.
Det gav Julie og Alex håb.

Kapløb med tiden

Vel vidende, at risikoerne var enorme, og at Samuel ikke kunne reddes, hvis noget gik galt, valgte Julie og Alex at prøve operationen.
De gik til egen praktiserende læge, som satte dem i forbindelse med dr. Joseph Bruner fra Vanderbilt University, som skulle operere Samuels ryg. Samuel Armas var i 1999 nummer 54 i rækken, som teamet havde opereret.
Det var et kapløb med tiden, hvis Samuel skulle nå at blive opereret i tide.
Parret stod over for to store fatale problemer. Rent medicinsk fandtes der ikke en mulighed for at holde fosteret i live uden for livmoderen. Den anden fare var at vende Samuel i livmoderen, for at få hans ryg til at ligge lige under den tre centimeter lange operationsåbning i livmoderen, da operationen kunne få fostervandet til at gå. Det ville medføre, at Julie fik fødselsveer, og det ville blive fatalt for Samuel, da han kun var 21 uger gammel. Til Samuels fordel var broksækken i bunden af rygsøjlen, hvilket formindskede chancerne for at beskadige nervetrådene.
– Der var ikke andet for end at bede og stole på Gud, siger Julie.

Operation Mirakel

Den 7. september 1999 blev Julie og Samuel rullet ind på operationsstuen. Det var et spørgsmål på liv eller død, en risiko, forældreparret var villig til at løbe. En dag, som de aldrig ville glemme.
Det blev også en mærkedag for fotojournalist Michael Clancy, som blev hyret af avisen ’USA Today’ til at tage billede af operationen.
– Der var spænding i luften, da dr. Brauner åbnede for Julie og skar en åbning på tre centimeter i livmoderen, fortæller Michael Clancy.
Lægerne skulle vende Samuel ved at berøre livmoderen udenpå. Selve operationen tog en time og tretten minutter.
– Alle på operationsholdet åndede lettet op, og det gjorde jeg også, siger Michael Clancy og fortsætter:
– Men da dr. Brauner spurgte, hvilken type film mit Cannon kørte, så jeg ud af øjenkrogen, at livmoderen bevægede sig, uden at nogen rørte ved den. Pludselig stak fostret hele armen ud og trak den tilbage, så kun hånden var synlig i operationsåbningen, siger Michael Clancy.
– Dr. Brauner skyndte sig at tage den lille hånd med sin finger, og alle, som var til stede, så, hvordan fostret reagerede og klemte hans finger.
Michael Clancy fortæller, hvordan Dr. Brauner forsigtigt rystede den lille hånd, som for at teste Samuels styrke.
– Babyen holdt fast, og jeg skyndte mig at knipse billeder, det hele gik så hurtigt. Det var både en rystende og fantastisk oplevelse, siger Michael Clancy.
Fotografiet blev trykt med titlen ’The Hand’ (Hånden) – og blev verdensberømt.

Vellykket fødsel

Samuel overlevede operationen i september og blev 15 uger senere, den 2. december, taget med kejsersnit på Northside Hospital.
Efter at neurologen havde scannet Samuels hjerne med ultralyd, var han meget optimistisk. Malformationerne i hjernen var væk, og Samuel havde ikke vand i hovedet. Orthopæden sagde desuden, at Samuel havde positive chancer for at komme til at gå. Juie og Alex var lettede og lykkelige.
– Vi sendte et brev rundt til folk, som havde støttet os under og efter graviditeten, og takkede alle for deres bønner og støtte. Gud har bare været så god ved os, siger Julie.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En verdenssensation

Samuel blev en verdenssensation, og folk syntes ikke, at hans historie skulle stoppe ved fødslen. Nysgerrigheden og efterspørgslen omkring den lille dreng var så stor, at medierne måtte tage historien op fire år senere. Ægteparret blev også inviteret til det Hvide Hus af præsident Bush.
– Samuel går nu med benskinner og er kognitivt normal. Han har ikke haft mange af de problemer, som typisk følger børn med spina bifida, sagde Alex på et pressemøde med NRL News.
Samuels fremgang har bragt Julie og Alex stor glæde og taknemmelighed.
– Vi er overvældet over, hvordan Gud har brugt ’The Hand’(Hånden) -billedet på verdensplan, både i verdslige og i kristne organisationer, for at illustrere livet inde i maven, siger Julie.
Samuel er i dag otte år og har to mindre brødre. Ethan blev født i 2003 og var velskabt, hvorimod Zachary, som blev født i 2005 havde Spina Bifida.
– Børn er en velsignelse fra Herren! Gud skaber ikke fejl, uanset om et barn har Spina Bifida, Downs Syndrom eller andre sygdomme, siger Alex. Ægteparret tror på, at det, som blev sagt til den blinde mand i Johannesevangeliet kap. 9, passer i deres situation.
– Samuel og Zachary blev givet til os, for at det gode værk, som Gud har gjort, vil bliver vist igennem dem, slutter Alex Armas.