Kaká årets spiller

AC Milans playmaker Kaká blev torsdag kåret til ’Årets Spiller’ af det engelske fodboldmagasin World Soccer.

”Jeg tilhører Jesus” står der på denne t-shirt, som Kaka bar under sin spillertrøje ved finalen i Champions League.

Brasilianske Kaká er en hengiven evangelisk kristen, som vil være præst, når han slutter karrieren. Han er kendt for at smide sin spillertrøje og vise en klar bekendelse på undertrøjen: I belong to Jesus – Jeg tilhører Jesus.
Kaká er kåret af Soccer-magasinets læsere i 48 lande, og Kaká fik over halvdelen af stemmerne. Det er tidligere kun overgået den franske spiller Michel Platini i 1984. Kaká er så suveræn, at det ikke er en overraskelse for fodboldfans, at han blev kåret.
For nyligt modtog Kaká France Fottballs ’Ballon d’Or’, og han blev kåret til årets spiller af kollegerne i Den Internationale Spillerforening, FIFPro. Han er også storfavorit til også at vinde FIFA’s kåring af verdens bedste spiller.

Meget engageret kristen

Kaká blev personlig kristen allerede som 12-årig, og troen har fulgt ham gennem hele hans fantastiske fodbold-karriere.
– Jeg har lært, at det er tro, som afgør, om noget sker eller ej, har han sagt.
Han blev kendt for at vise sin t-shirt med ”I Belong to Jesus” da Brasilien slog Tyskland i World Cup finalen 2002. Det samme gjorde han og hengav sig tydeligt i bøn umiddelbart efter Milans sejr ved Champions League i maj 2007.
På spidsen af hans fodboldstøvler har han fået syet ”I belong to Jesus” og ”God Is Faithful” (Gud er trofast).
Kaká er medlem af Atletas de Cristo (Sportsfolk for Kristus). Han peger ofte op mod himlen, når han har scoret for at takke Gud, og han er stolt af, at han ikke har haft sex med nogen før ægteskabet. Hans favoritmusik er gospel, og hans bedste bog er Bibelen. Siden november 2004 har han været Ambassador Against Hunger for FNs fødevareprogram World Food Programme. Den yngste nogensinde.
Henri.