Med Inge og Hans Berntsen på mission og eksotisk safari

Det kendte helbreder-par inviterer Udfordringens læsere med til Afrika.Det var ikke nogle helt almindelige turister, der i slutningen af januar dukkede op i en afsides massai-landsby i nærheden af Serengeti nationalpark i Tanzania.

– Vi bad for massaihøvdingens familie, som nu gerne vil have, at nogen kommer og fortæller om den gud, vi tror på, fortæller Hans Berntsen, som glæder sig til rejsen den 21. maj i år.

Turisterne kom nemlig hurtigt i gang med at bede for høvdingens søn, og snart stillede alle landsbyens 71 medlemmer op til forbøn.
Turisterne var nemlig Inge og Hans Berntsen.
I Danmark har de gennem mere end 20 år bedt for syge på møder overalt i landet, og tusindvis kan efterhånden fortælle om helbredelse.
Nu var de på besøg i Arusha i Tanzania hos Africa Inland Church, og da Inge så massai-landsbyen, ville hun absolut besøge dem. Hans gik lidt modstræbende med til det.
– De var så utroligt åbne overfor os, fortæller Inge og viser et armbånd frem, hun fik foræret. Samtalerne foregik på engelsk, da høvdingen og hans sønner kunne engelsk.
– Da vi bagefter snakkede med høvdingen i landsbyen, tog han en mobiltelefon frem. Vi blev noget overraskede over, at de brugte en mobil, for alt andet så meget lidt teknisk ud i landsbyen. Men han ville gerne have vores mobiltelefon-nummer, og det fik han selvfølgelig.
Da Inge og Hans kom hjem fra rejsen den 24. januar, ringede telefonen.
– Det var høvdingen. Han ville bare fortælle, at alle 72 havde det godt! Og nu ville de gerne have, at nogen kom og fortalte dem om den gud, vi troede på, fortæller Hans, som glæder sig til den 21. maj i år, hvor parret har arrangeret en rejse til Afrika.

Rejse i maj

På rejsen i maj kan også Udfordringens læserne komme med Inge og Hans til massaiernes landsby, men det er ikke det eneste. Rejsen bliver en kombination af safari og missions-rejse:
– Da vi i juni sidste år var dernede, skulle vi tale ved et stort udendørsmøde ved en kirke i Arusha. Mange af dem, der kom til forbøn var forældreløse og fattige børn, som fik mad af kirken. Vi fandt ud af, at der var 272 sådanne børn. Når vi spurgte dem, hvad vi skulle bede for, svarede de gang på gang: At jeg måtte komme i skole og blive den bedste i klassen, fortæller Hans.
Det endte med, at vi sendte penge til, at kirken kunne begynde at bygge en skole. Den er nu godt i gang, og vi håber, at den er færdig, når vi kommer derned i maj.
Et andet projekt, som ægteparret Berntsen er blevet tilfældigt involveret i, er en menighed omkring en kvinde, hvis mor de bad for.

Sådan er programmet

– Oprindeligt var det planlagt, at vi skulle flyve til Kenya, men på grund af uroen flyver vi nu direkte fra Kastrup til Tanzania d. 21. maj, hvor vi samme dag ankommer til Kilimanjaro-bjerget, fortæller Inge og Hans.
Torsdag skal vi på sightseeing i Arusha, hvor vi bl.a. besøger et stort marked med lokalt håndarbejde. Midt på eftermiddagen besøger vi et meget fattigt kvarter i byen.
Fredag tidligt om morgenen kører vi ud for at se Mount Kilimanjaro. Herefter skal vi på safari i Arusha National Park – her er der mulighed for at se giraffer, leoparder, zebraer, hyæner, aber, flamingoer og mange andre dyr.
Lørdag kører vi til Africa Inland Church i Majengo, Arusha, hvor vi skal møde nogle af de 270 fattige og forældreløse børn, som kirken tager sig af, giver mad og underviser.
Vi skal også se skolen, som Mission Danmark har bygget på Kirkens område. Eftermiddagen afsluttes med et udendørs møde ved kirken. Vi bor stadig på S.G. Resort i Arusha.
Søndag skal vi være med til gudstjeneste med megen herlig lovsang i Africa Inland Church Majengo. Efter gudstjenesten og forbøn for dem, der ønsker det, forlader vi Arusha og kører ca. 2-3 timer til vort næste hotel ved Lake Manyara..
Mandag tidligt om morgenen skal vi på safari i Manyara National Park, hvor der er mulighed for at se løver, giraffer, zebraer, gnuer, aber og bl.a. ca. 400 forskellige fuglearter.
Onsdag tidligt om morgenen starter vi turen til Serengeti National Park. På vejen beundrer vi den helt enestående udsigt ned i Ngorongoro-krateret. På vejen til Serengeti besøger vi en lille massai-landsby, Kiloki, med 71 indbyggere. Serengeti er den mest berømte af Tanzanias nationalparker. Området er dobbelt så stort som Sjælland. Her lever den største koncentration af storvildt, man kan opleve noget sted på jorden. Vi overnatter midt ude i Serengeti National Park på Seronera Wildlife Lodge.
Tirsdag holder vi fri og nyder swimmingpoolen og den vidunderlige udsigt ud over Lake Manyara og nationalparken. Midt på eftermiddagen besøger vi landsbyen Manyara Kibaoni, der ligger 3 km fra vort hotel.
Torsdag er der heldags-safari i Serengeti National Park.
Fredag tidligt om morgenen fortsætter vi safarien nogle timer i Serengeti National Park. Efter et besøg hos vore massaivenner i Kiloki går turen igen til Arusha, hvor vi er fremme til aften.
Lørdag er hele dagen til fri disposition, før vi kl. 20.40 flyver fra Arusha over Kilimanjaro og Amsterdam tilbage til København.
Efter nattens flyvning lander vi kl. 9.20 om søndagen den 1. juni.
Rejsen med Inge og Hans koster ca. 17.000 kr., hvortil kommer forsikring m.m.
Inge tager selv imod tilmeldinger på Rossinisvej 7, 9200 Aalborg SV eller tlf. 98 34 35 14.
Og man kan nok være sikker på en anderledes ferie med både eksostisk og åndeligt indhold.