Om at være en god profet

Denne bog er henvendt til profeter, så man skulle synes, at det er en ret begrænset målgruppe.
Men den profetiske dimension er igen dukket op i kirken, og mange kristne oplever, at de får ord og billeder fra Gud. Bogen giver gode råd om, hvordan de skal formidle disse budskaber.
Forfatteren er selv profet gennem mange år. David R. Hudson medvirkede fx til ”Det’ for Mænd” før påske i København. ”Buck” som han kaldes, er amerikaner, men bor i Sverige. Og han fortæller åbent, ”så du kan lære af mine fejltagelser”.
Han er meget selvironisk og uhøjtidelig. Han har en herlig beretning om en kvinde fra menigheden, som han mødte i indkøbscentret. Selv om han slet ikke havde lyst til at ”være på arbejde”, spurgte han af høflighed, hvordan hun havde det – ”Udmærket” svarede hun – hvorefter han næsten mod sin vilje begyndte at profetere, at hun slet ikke havde det godt. Og det var netop sandheden, hun var i dyb krise, så hun fortalte hele sin sørgelige historie.
For at undgå opmærksomhed ville han bare bede en kort bøn og så ellers hjælpe hende senere. Men straks han bad, drattede hun om på gulvet under Helligåndens kraft! En vagtmand kom løbende og ville tilkalde en ambulance, men Hudson protesterede i panik: Nej. Hun gør det hele tiden!
Sammen med vagten fik han nu bugseret den saligt smilende dame ud i bilen.
Hudson indrømmer, at han som yngre og usikkere opførte sig mærkværdigt og mystisk på grund af omgivelsernes forventning. Men nu har han lært, at selv om man formidler noget overnaturligt, så kan man godt opføre sig naturligt.
Nogle steder begrænser Hudson måske det profetiske til det, han selv har oplevet. Fx fastslår han, at hvis man ikke har hørt Guds stemme og set Gud, så er man ikke profet. Og så skal man tie stille, så man ikke skaber mere forvirring.
David Hudson lægger stor vægt på profetens karakter. Ja, han går så vidt, at han skelner mellem sande og falske profeter ud fra deres karakter.
Som eksempel nævner han, at profeten Bileam profeterede rigtigt, men at han alligevel var en falsk profet. Evnen til at se ud i fremtiden er ikke forbeholdt de ægte profeter. Det kan spåkoner angiveligt også. Men det, der viser, om profeten er troværdig, er, hvordan hans egen karakter er. Og profetens budskab vil være farvet af hans egen personlighed. En profet skal underordne sig ledelsen i den menighed, han eller hun besøger. Og menigheden skal modsat forstå, at en profet er en gave til en menighed. En mulighed for gennembrud og direkte vejledning fra Gud.
Bogen er ikke en vejledning i, hvordan man bliver profet. For det er Guds sag. Men den er en god vejledning til alle dem, der har oplevet noget profetisk og gerne vil lade sig lede til en sund tjeneste.

David R. Hudson:
Naturligt overnaturligt
136 sider 170 kr
Alstrup