Arne flyver for livet

Arne Puggaard er formand for flyselskabet MAF Danmark, der transporterer nødhjælp til verdens afkroge. Han er netop fyldt 70…- Vi flyver for livet – for at give fysisk og åndeligt liv, fortæller Arne Puggaard fra flyselskabet MAF Danmark.

Arne Puggaard

MAF står for Mission Aviation Fellowship og er et kristent flyselskab, som flyver missionærer og nødhjælpsarbejdere til fjerne afkroge i den tredje verden.
Arne Puggard er formand for selskabets danske afdeling og har bestemt ikke tænkt sig at holde op, selv om han fyldte 70 år den 29. marts.
– Jeg vil fortsat gerne hjælpe med at give evangeliet vinger, siger han.

Sparer masser af tid

Interessen for MAF blev vakt, da han som medietekniker i 1996 lavede en videoreportage om et missionshospital i Tanzania:
– Luthersk Missionsforening havde modtaget 10 mio. kr. til restaurering af deres hospital i Ulanga-dalen, og jeg skulle ud og filme.
Da sagde de: Du sparer to dages bilrejse, hvis du tager et MAF-fly. Som sagt så gjort – og rejsen ud i junglen tog kun halvanden time!
Arne Puggard har som aktiv pensionist været leder af landskontoret siden 2001 og er netop blevet formand:
– Det har været den mest spændende tid i mit liv, siger han. – Det har været fantastisk at være ude og se missionen fungere i praksis i Bangladesh, Cambodja, Tanzania og Uganda.
MAF Danmark er en del af den internationale fælleskirkelige missionsorganisation Mission Aviation Fellowship med afdelinger i hele verden.
– Det er fantastisk at se de kristne piloter gøre deres yderste for at bringe nødhjælpen ud til de mest trængende og bruge deres sparsomme tid på også at fortælle det kristne budskab.

40 år i DR

Arne Puggaard blev oprindelig kontaktet af MAF Danmark for at gøre organisationen mere synlig i Danmark. Derfor har han produceret en masse informationsmateriale fra MAFs flybaser i ovennævnte områder. Han arbejder fortsat med organisationens information og fundraising og er redaktør af det skandinaviske magasin ”Flight Mission”.
Og han har masser af medieerfaring. Han har nemlig været ansat i Danmarks Radio i 40 år og beskæftiget sig med film- og tv-produktion siden fjernsynets barndom. Her lavede han også et uddannelsesforløb for filmklippere og lydteknikere.
Sammen med sin kone Kamma har han været aktiv i folkekirkens børne- og ungdomsarbejde som mangeårig leder og formand for FDF Allerød, hvor Arne også stod for alt informationsarbejde. Arne Puggaard var desuden medlem af Allerød byråd fra 1981 til 1990.
Er det så ikke tid til at hvile på laurbærrene?
Nej, mener Arne Puggaard, som regner med at fortsætte som MAF-formand i mindst fem år endnu. Som 70-årig vil han samtidig huske at nyde sin store familie med fire børn og fem børnebørn:
– Jeg kan se tilbage på et langt og spændende liv med masser af velsignelser og ser en lykkelig fremtid i møde, slutter han.
Svend Løbner