Danskere tæt på terror

Dansk gruppe oplevede at kunne være til trøst for messianske jøder i byen Ariel i Israel, da deres 15-årige dreng blev offer for terrorbombe skjult i en æske chokolade.Dansk gruppe var på sightseeing med det messianske ægtepar David og Leah Ortiz, da parrets 15-årige dreng bliver offer for en terrorbombe i familiens hjem.

Det messiansk-jødiske ægtepar Leah og David Ortiz var tæt på at miste deres dreng, da en terrorbombe sprang i hjemmet.

Torsdag den 20. marts blev en voldsom dag for familien Ortiz, der bor i Ariel i Israel. Familien er messianske jøder og kendt for hjælpearbejde blandt palæstinenserne. De er også kendt for at fortælle om Jesus, og det er grunden til, at de før er blevet truet af såvel jøder som muslimer.

Bombe i chokoladen

Den dag finder familiens hushjælp en gave på trappestenen. Den er pakket ind i cellofan, så man kan se chokoladen indeni. Da de er tæt på den jødiske Purim-fest, virker pakken ikke mærkelig, Men da familiens 15-årige dreng Ami lidt senere lukker pakken op, udløser det en bombe, som raserer køkkenet og rammer ham med metalsplinter i store dele af kroppen.

Danskere tæt på

En gruppe danske kristne kommer forholdsvis tæt på begivenhederne, da de i samme uge er på besøg i Ariel. Netop denne dag var Leah og Daniel Ortiz i Jerusalem med danskerne, da de får nyheden om deres søn og skynder sig til hospitalet.
De 16 danskere, primært fra Fyn, havde valgt at bruge påskeferien i Israel. Her skulle de hjælpe med vedligeholdelse og renovering af hotel Eshel Hashhoron i byen Ariel, der har en kendt bibelhave med statuer og scener fra bibelske beretninger.

Sammen dagen før

Gyda Otzen, der sammen med sin mand Knud Falk Bovtrup var initiativtagere til turen, fortæller hvordan det var pludselig at blive konfronteret med terrorbombning på så tæt hold.
– Man bliver dybt rystet og chokeret, siger Gyda Otzen.
– Min søn Mikkel på 14 år og en anden dansker var sammen med ham dagen forinden til teenagemøde. Det har været en stærk oplevelse, at den kammerat de oplevede glad i går, nu var smadret, siger Gyda, som føler, at troen var til stor hjælp i situationen.
– Man kommer tættere på Gud. Og så er det stort at få lov til at være tæt på David og Leah og opleve, at Gud bruger os til at trøste dem i en siutation som denne, siger Gyda.

Trøst fra Danmark

Da Udfordringen snakker med det danske par søndag, har de netop haft kontakt til familien Ortiz for at trøste og opmuntre og for at høre de seneste nyheder.
– De er hos ham hele tiden, fortæller Gyda Otzen. – Han har meget store smerter. Men det vigtigste lige nu er, at de indre organer er ok.
Familien Ortiz føler sig meget sårbare nu, hvor trusler om vold er blevet til en realitet. Men samtidig forsøger de at finde mening med bomben, som muslimske ekstremister menes at stå bag.
– Leah fortalte, at det, som var sket, er en mørk ting, som har givet mulighed for at forkynde evangeliet på en ny måde, siger Gyda Otzen.
På trods af oplevelsen har hun allerede planlagt næste rejse til efteråret.
– Min længsel efter at tage derned er blevet større, og så må vi lade Gud fylde os i stedet for at lade os fylde af frygt, slutter Gyda Otzen.