Grænseværdier for børnefamilier???

Jeg har længe spekuleret over, om der mon findes et sæt arbejdsmiljøregler til brug for børnefamilier. Lige indtil jeg kom i tanke om, at det måske nok alligevel ville være til mere skade end gavn. Tænk, hvis alle husstande skulle til at udfylde arbejdspladsvurderinger! Så det skal man nok ikke ønske.
Men derfor kunne det alligevel være godt med en form for lyddæmpende foranstaltninger til småbørnsfamilier. Hørte jeg nogen sige ørepropper? Jo, men jeg tænkte mere på noget, der kunne monteres direkte på ungerne og få dem til at lade være med at RÅBE til hinanden eller dæmpe deres uventede og uartikulerede hyl og vræl. En automatisk oprydningsmaskine ville heller ikke være af vejen. Det er jo direkte livsfarligt, når ungerne lader deres blade, legetøjsbiler og andre små dimser ligge og flyde lige der, hvor jeg skal gå. Har du nogensinde prøvet at glide i et Anders And-blad? Så ved du, hvad jeg taler om!
For ikke at tale om en mors kroniske frygt for malplacerede anfald af akut omgangssyge, som ikke altid havner på de mest velegnede steder. Det kan simpelthen ikke være lovligt at sprede smitte på den måde. Der MÅ gøres noget!
Nu er det heldigvis LÆNGE siden, at vi havde et tilfælde af det sidste her i huset. I hvert fald mindst tre uger. Så det vil jeg ikke klage over lige nu. De andre ting må jeg lige tænke over. Måske kunne jeg opfinde et eller andet mirakelmiddel, som vil løse problemerne. På den anden side kan jeg jo glæde mig over, at problemet nok løser sig selv. Om sådan cirka en fem-ti-femten år, når ungerne er flyttet hjemmefra…
I mellemtiden skal jeg nok huske at nyde livet som småbørnsmor – det er trods alt skæppeskønt at have tre dejlige unger, som synes, at mor er den bedste i verden. Jeg har fra pålidelige kilder, at de ikke altid bliver ved med at have den overbevisning…