Mission og Nødhjælp
Forebygger kvindehandel

Skandinavisk Børnemission hjælper fattige børn i Moldavien.Missionsorganisationens seneste initiativ er at støtte en kirke i byen Cornesti, der driver et herberg for gadebørn. Her får drenge og piger husly for natten og et varmt måltid mad hver dag.
Moldavien er kendt for at være det land i Europa, hvor flest kvinder arbejder udenlands, og hvor flest kvinder er havnet i ”hvid slavehandel”.
Piger og kvinder bliver kidnappet, misbrugt og brugt som sexslaver i Europa og havner i kløerne på mafiaen.
Missionschef Bo Wallenberg besøgte Cornesti for nylig og fortæller om en fattigdom, der tvinger piger i familien til at søge ”arbejde” udenlands:
– Vi besøgte et hus, hvor der sad nogle grædende børn, fortvivlede og uden forældre. Jeg tror aldrig, jeg har set sådan en fattigdom i Europa, heller ikke i Ukraine. Den yngste var 3 år gammel, den ældste 17. Der er jordgulv og hul i taget, og det eneste møbel i huset er en seng. Intet bord, ingen mad, intet køleskab, ingenting.
– Begge forældre er alkoholikere og arbejder ude på vinmarkerne, og de kan vælge hver dag at få deres løn i penge eller i vin. Hvis de vælger pengene, får de kun halvdelen udbetalt i forhold til vinens værdi. Og forældrene er så afhængige af alkohol, at de næsten hver dag vælger at modtage deres løn i vin. Så drikker de sig fulde ude på marken og efterlader børnene til at sulte derhjemme.
Disse børn sørger Skandinavisk Børnemission nu for. Også den 17-årige pige, der ellers ville være et nemt offer for trafficking.
/sl