Mission og Nødhjælp
Udstødte teenagepiger får en fremtid

Gravide teenagepiger udstødes ofte af deres familier i Nigeria. En halv mio. danske kroner skal give dem en uddannelse.Når en pige bliver gravid udenfor ægteskab i Nigeria, bliver hun presset af familien til at få foretaget en abort.

På Mercy Home i Nigeria kommer udstødte teenage-piger og kvinder bl.a. i lære som skræddere.

Derefter bliver hun udstødt af sin familie og overladt til verdens ældste erhverv: prostitution.
Men sådan behøver det ikke være i byen Kaduna på grænsen til landets nordlige sharia-stater. Med hjælp fra Danmark kan 700 udsatte teenagepiger og kvinder dér få en uddannelse som skræddere.
Det er pinsekirkernes nødhjælpsorganisation International Aid Services (IAS), som står bag projektet, der nu har modtaget 500.000 kr. fra Danida gennem Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling. Pengene skal gå til motivationskurser, jobtræning, sundhedsundervisning og fortalervirksomhed:
– Pigerne skal uddannes til at kunne sy tøj og hatte. Derude går alle jo med en eller anden form for hovedbeklædning for at beskytte sig mod solen, fortæller IAS’ projektkoordinator Solfrid Bracher.
Projektet skal også påvirke samfundet, oplyser hun. I Nigeria er der endnu lang vej til ligestilling mellem mænd og kvinder:
– Kvinder regnes ikke for ret meget, og når pigerne kommer galt af sted, regnes de for ingenting. Derfor er det vigtigt både at styrke deres selvværd, give dem en uddannelse og tale deres sag over for det omgivende samfund.
Derfor skal også 300 mænd på skolebænken for bl.a. at lære om kvinders rettigheder. Derefter håber IAS på en domino-effekt til andre mænd i området. Både mænd og kvinder får tilbudt at lære at læse og skrive og får oplysning om hiv og aids.
Jobtræningscentret ligger i forlængelse af børnehjemmet Mercy Home, der også driver en fødeklinik, et sundhedscenter og en grundskole.