Modlys

– meditativ electronica”Modlys” er et rigtigt spændende bekendtskab med et lydbillede, der både er udtryksfuldt og elektronisk på samme tid.Når du sætter cd’en på, oplever du et alternativt lyd-landskab, der kan blive en platform for en ny indgang til meditation og samvær med Gud.
Pressemeddelelsen skriver, at cd’en udspringer af et ønske om en anden type kristen musik, og kalder det for en elektronisk højmesse. Og det er ret godt ramt. For genren er primært electronica, men ind imellem er det meste electronica instrumental og med meget lidt vægt på melodi.
Numrene starter ofte med et track, som nogen gange kan virke lidt uhyggeligt. Men når du hører pladen igen og igen, begynder billederne og meditationen at dukke frem. Det er ikke voldsomme Jean Michelle Jarre synth-lyde, for vi er helt ned på ”rodniveau”, hvor kun det mest nødvendige til udtrykket benyttes.
Atte står for både tekst og musik samt synths og programmering. Derudover medvirker venner fra Københavns Frimenighed (KELF): Martin Jochimsen på bratsch, og Attes hustru Britt Dencker Jensen samt Kristian og Lotte Nørgaard på vokal. Men selvom de synger sammen, er sangen enkel og ”kønsløs” – forstået sådan, at det kan være svært at høre, om det er en herre eller kvinde-stemme, fordi melodien ligger som en dyb alt eller høj tenor.
”En musik, der i høj grad giver rum for lytterens egne tanker, bøn og fantasi.”
Henrik Engelbrekt Refshauge