KFS’ere får nyt center

Den kristne studenterorganisation KFS opbygger en power-base i Ødsted ved Vejle.- Vi tror, vi kommer til at opleve masser af synergieffekt, glade mennesker og stor aktivitet her i Vejle-området, siger KFS’ generalsekretær Robert Bladt.

De ansatte på KFS’ sekretariat diskuterer, hvordan et nyt skilt bør se ud.

Siden 1. august har KFS’ landskontor og dets ledertræningscenter (LTC) været samlet samme sted.
KFS har bygget en stor tilbygning ved højskolen i Ødsted og flyttet hovedkontoret fra København hertil.

Udruster studerende

KFS er en kristen studenterorganisation, der arbejder blandt studerende på gymnasier og universiteter i Danmark.
Derudover arrangerer foreningen årligt to store lejre med cirka 500-700 deltagere pr. gang. Organisationen har kontakt til cirka 1200 unge, der deltager aktivt i møder og grupper på gymnasier og studiesteder.
– Visionen med KFS er at samle studerende og hjælpe dem til at leve et åbent kristenliv, siger Robert Bladt.
– Vi håber på at udruste dem til at møde deres medstuderende med evangeliet.
Studietiden er en helt særlig livssituation, hvor man har en unik mulighed for at dele sin tro med andre, mener Robert Bladt.

Tæt på målgruppen

Når KFS vælger at flytte hovedkontoret til Ødsted, er det ikke kun af økonomiske årsager, selv om der bestemt er fordele ved det. I København var KFS’ lokaler lejede, mens det i Ødsted er foreningen selv, der ejer bygningerne.
Generalsekretæren er fuldt ud klar over denne fordel, men fortæller, at der er en endnu bedre grund til flytningen:
– Ved at flytte hovedkontoret til højskolen kommer vi tættere på vores målgruppe.
Højskoleeleverne kommer lige fra gymnasiet eller lignende og har masser af erfaringer med, hvad der foregår i skolemiljøet. De ved med andre ord, hvad der sker blandt de studerende og kan fortælle os på kontoret, hvad det er, de har brug for derude, fortæller Robert Bladt.

Fordele ved samarbejde

Generalsekretær i KFS, Robert Bladt.

KFS’ højskole LTC er for unge, der har afsluttet en ungdomsuddannelse. Skolen fokuserer på åndelig udrustning og oplæring af de unge.
Der bliver undervist i forskellige bibelfag samt etiske og åndelige spørgsmål. Der er også fokus på de udfordringer, der er ved at være kristen på et alment uddannelsessted.
Højskolen arbejder også med praktisering, hvor eleverne får mulighed for at være med til blandt andet religionstimer på forskellige uddannelsessteder.
Præcis hvordan samarbejdet mellem hovedkontoret og højskolen skal fungere er endnu ikke klart, men Robert Bladt ser store fordele for begge parter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alle er velkomne

Hovedkontoret er allerede flyttet ind i de nye lokaler, men indvielsen må alligevel vente lidt.
– Selve flytningen foregik den 31. juli, men det er en helt ny tilbygning, og arbejdet er stadig i fuld gang.
I øjeblikket går vi rundt i lidt byggerod med sand på gulvene. Jeg håber, at alt er færdigt og pænt til september, hvor alle er velkomne til indvielsesreception for det nye KFS-Center, slutter Robert Bladt.
Indvielsesreceptionen foregår søndag den 7. september, hvor KFS åbner dørene til de nye lokaler fra kl. 12 til 14. Der vil være nogle festtaler og lidt godt til ganen, lover Robert Bladt.