Revolutionær vil lære danske kristne at handle politisk

Kirken medvirkede til ”den orange revolution” i Ukraine. Nu kommer pastor Vladimir fra Kiev til Danmark.

Ingrid Feldbæk Wredstrøm

Han vil fortælle om kirkens politiske ansvar ved et seminar i Frederiksborgcentret i Hillerød den 1. november.
– Kirken bør kende sit ansvar for det samfund, vi lever i, siger medarrangør Ingrid Feldbæk Wredstrøm (billedet). Hun er selv tidligere byrådsmedlem for Kristendemokraterne i Hillerød. Nu er hun medlem af Det Konservative Folkeparti og Værdipolitisk Netværk.
– Kirken i Danmark har i alt for lang tid været en meget spæd stemme i løsningsmodeller for et bedre samfundsliv, siger hun med henblik på den aktuelle finanskrise.
Pastor Vladimir kommer fra Europas største kirke ”Embassy of God”, der pressede på for reformer og demokrati under ”den orange revolution” i Ukraine. Vladimir er uddannet ingeniør og arbejder som finansiel rådgiver. Han står i øjeblikket i spidsen for dannelsen af et nyt parti i Ukraine.

Læs også