1100 til rock-gudstjenester

Rockgudstjenester er blevet et hit blandt unge i Viborg Stift. Senest med ”præstemoonwalk” og Michael Jackson i højtalerne.Kirkeorglet fik lov at hvile, da ungdomspræst Kristian Brogaard over et par dage bød på pop og rock i Struer Kirke og Viborg Domkirke.Rockbandet Fancy Footware var inviteret og bød på heftige numre af Michael Jackson.
Kristian Brogaard bød på ”præstemoonwalk” og en kort dialogprædiken med opfordring til at fange Guds rytme og hjerteslag.
Begge kirker var fyldte til bristepunktet med ialt 1100 rockende unge.

Nye former

Ungdomspræsten, der i forskellige udgaver har omkring 60 rockgudstjenester bag sig, ser opslutningen som udtryk for, at der er et uopdyrket behov for at udforme gudstjenester for unge på nye måder.
– Min fornemmelse er, at deltagerne er unge fra forskellige kirkelige sammenhænge, der ikke har fundet fodslag i søndagens højmesse. De ønsker en anden og mere vedkommende form, siger han.
Både Struer Kirke og Viborg Domkirke har da også prøvet det før, og ungdomspræsten ser rockgudstjenesterne som en form, der er kommet for at blive.

Nutidens lignelser

600 unge i Viborg Domkirke og 550 i Struer Kirke lyttede til Michael Jackson numre og opfordringen til at fange Guds rytme. Foto: Hans Jørgen Lysholm

Tanken om at konvertere Michael Jackson til kirkemusik har Kristian Brogaard udviklet i samarbejde med Hardsyssel Efterskole, der også medvirkede med stomp, kor og dans.
Ungdomspræsten har desuden forfattet en bog om musikvideoer som nutidens lignelser. Den er naturligvis også knyttet sammen med en musikvideo af Michael Jackson.
Mikset af musikalsk kvalitet og klar kristen tale blev fulgt til dørs af et præludium over Michael Jackson-nummeret ”Feel the rhythm”.