Hold fast i de gamle venner

Jeg havde egentlig slet ikke lyst til at gå på efterskole.
Efter 8 år i folkeskolen er man omsider blevet de største og dem, der styrer det hele. Efterskole? NOOO!Syv uger tilbage til efterskolestart.
Så skulle jeg ryge helt ned i rang igen – efter otte års opstigning! Men værst af alt: Jeg ville miste alle mine gamle venner. Det var helt uoverskueligt at tænke på, så jeg lod være. Jeg prøvede at fokusere på nuet: SOMMERFERIE!!

Jeg havde en super sommerferie. Mine venner og jeg sluttede det hele af med fire dage alene i et feriecenter. – Ingen regler. Jeg kan ærligt sige, at de fire dage var nogle af de bedste i mit liv. Til gengæld var der nu kun 4 dage til, at efterskolen begyndte.

Dagen kom, hvor mine venner og jeg tog afsked med hinanden. Jeg skulle starte på Efterskolen Kildevæld.
Den første uge var forvirrende – ny skole, nye venner. Heldigvis fandt jeg hurtigt min omgangsgruppe. Kom godt i gang, både fagligt og socialt.

Tiden gik, og jeg glemte næsten mine gamle venner – indtil jeg fik en opringning fra en af dem. Han spurgte, om jeg ville med til en videoaften. Jeg takkede selvfølgelig ja, og 2 uger senere var alle de gamle venner samlet igen. I starten sagde vi ikke særlig meget, og jeg tror, vi alle syntes, at det var lidt underligt det hele. Det tog cirka… 5 minutter!

Siden hen har jeg været sammen med mine venner flere gange, og vi holder kontakt. For mig har det ikke været hårdt at komme på efterskole – måske fordi jeg havde noget at falde tilbage på? Jeg holder fast i mine gamle venner og accepterer og lever i begge verdener.
Af Jonas Lyng
Erhvervspraktikant på
Ung Udfordring fra
Efterskolen Kildevæld, Kolding.