”Mini Jesus” i menighedsrådet

Simon Grønne, 18 år er landets yngste menighedsrådsmedlem. Valgt i Karlslunde Strandkirke.Simon Grønne er en frisk ung fyr, der har talegaverne i orden. Velformuleret og med en glad stemme svarede han på Udfordringens spørgsmål.

Gennemsnitsalderen styrtdykkede, da Simon Grønne (med smilyen) rykkede ind i menighedsrådsrådet i Karlslunde Strandkirke.

Du har mange poster i kirken, formand for ungdomsarbejdet, og nu sidder du også i menighedsrådet. Er du en stræber, der ønsker at komme højere op i kirkens hierarki? Er du typen, der har chef-fornemmesler i maven og gerne vil lede og bestemme?
– Jeg elsker at arbejde i kirken og har gjort det, siden jeg var 10 år. Karlslunde Strandkirke er mit andet hjem. Og jeg kan godt love dig én ting , og det er, at jeg ikke er typen, der stræber efter at komme højt på strå. Jeg har svært ved at forestille mig mig selv som chefen, der koster rundt med sine ansatte og bestemmer, hvad de skal gøre og sige.
– At jeg er kommet ind i menighedsrådet betyder bare, at jeg måske kan tilføre kirken lidt nyt.
Og jeg betragter heller ikke, som du måske tror, mit nye arbejde i menighedsrådet som et kald, Gud har lagt ned over mit liv. Jeg tror bare, Gud kan lide, at jeg er der, hvor jeg er nu.
Du har udtalt til DR-tv, som har lavet en indslag med dig, at du er en nørd. Hvad er efter dit hoved en nørd?
– En nørd er eksempelvis én, der elsker at se film og spille computerspil og gør det i de fleste af døgnets 24 timer. Men selv om jeg virkelig elsker film og også kan lide at spille computerspil, så er det slet ikke sådan en nørd, jeg er. Jeg er en kirkenørd. For det meste af min tid går med at arbejde i kirken. Jeg går i gymnasiet, og der er mange lektier, men heldigvis har jeg arvet nogle evner fra min forældre, der gør, at jeg har let ved skolearbejdet. Så når mine lektier er lavet, suser jeg over i kirken og arbejder videre der.
Her tilbringer jeg faktisk det meste af min tid.
Du siger, du elsker film. Hvilke film foretrækker du at se?
– Det er i hvert fald ikke kristne film, jeg ser. Jeg er faktisk ikke vild med de film, hvor man ser Jesu liv her på jorden. Det bliver aldrig sådan rigtig troværdigt og godt. Jeg foretrækker britiske actionfilm, hvor handlingen og plottet er raffineret lavet.

Kristen backup-gruppe

Hvad er din vision som yngste medlem i menighedsrådet?
– Hver torsdag kommer der cirka 40 unge i kirken og deltager i de arrangementer, vi har.
Desværre møder meget få af de unge op til gudstjenesten om søndagen.
Det er jeg ked af, og jeg vil prøve på en eller anden måde at få dem til at komme.
Hvad vil du gøre?
– Én af de vigtigste opgaver er at få flere unge integreret i det fælles kirkearbejde.
Jeg ser gerne, at man på trods af generationsforskellene kan mødes og få et godt forhold til hinanden.
En god ide ville måske være at arrangere filmaftener, hvor man er fælles om at se en god film og så bagefter diskuterer filmens indhold.
– Jeg startede mit arbejde i Karlslunde Strandkirke, da jeg var ti år, og de mennesker, mænd og kvinder, jeg har arbejdet og arbejder sammen med, betragter jeg som mine onkler og tanter. De beder for mig og støtter op om det, jeg laver. I en stresset hverdag hvor folk har nok i sig selv, er det da fantastisk dejligt og betryggende at vide, at jeg har sådan en kristen backupgruppe af dejlige mennesker, der virkelig holder af mig.
Har du fortalt dine kammerater det, du nu fortæller mig?
– Nej, men det vil jeg gøre. Godt du siger det. Jeg vil selvfølgelig aflægge mit vidnesbyrd. Når mine kammerater hører om, hvor meget jeg har fået ud af at være sammen med de ældre i kirken, tror jeg, de vil lytte og overveje at blive en del af det fantastiske fællesskab, der er i kirken.

”Mini Jesus”

Dine kammerater kalder dig mini Jesus. Bliver du drillet, fordi du er troende?
– Ja, jeg bliver drillet lidt, men det er kun sødt og venligt ment.
– Forleden tog jeg og mine kammerater fra gymnasiet ind i et Wellnes Center, hvor der var kurbad og alt sådan noget. Da jeg tog min hvide badekåbe på, råbte én af mine venner: ” Hvad så Grønne, nu ligner du da fuldstændig Jesus.”