Den eneste ene

Ungdom med Opgave arrangerer årlige par-weekender for at hjælpe vordende ægtepar godt fra start. Det plejer at være ret godt.Når snakken falder på kæresteforhold og ægteskab dukker tanken om at finde ”den eneste ene” også ofte op. Men hvor mange tror overhovedet på, at der findes en ”eneste ene”, som man bare skal finde for at opnå det perfekte forhold?
De fleste kan godt lide tanken, måske fordi det fjerner en meget tung byrde, nemlig valg af partner, fra det enkelte menneskes skuldre. Til gengæld placerer det to andre byrder, nemlig ansvaret for søgningen efter den eneste ene og vurderingen af, om det nu er ham eller hende, man har fundet.

Må foretage et valg

For danske ægtepar siger statistikkerne, at hvert fjerde par bliver skilt igen, inden de har været gift i 10 år og cirka hvert andet par bliver skilt i det lange løb.
Der findes rigtig mange forskellige forklaringer fra sociologer og psykologer på dette fænomen. Men ingen af dem taler om, at det er fordi disse par ikke havde fundet den eneste ene.
Når Ungdom Med Opgaves familiearbejde igen i 2009 afholder Ung par Weekend, er det fordi, de ikke tror på ideen om den eneste ene. Til gengæld lægger de vægt på, at når man vælger at gifte sig, så er det netop et valg.
Rigtig mange har i tidens løb spurgt: Hvordan ved jeg, om det er det rigtige? Til det spørgsmål har man i Ungdom Med Opgave den tilgang, at det ikke er noget, du ved. Det er noget, du vælger!

Mange spørgsmål

På Ung par weekend er der tid til at stille og svare på spørgmål.

Ungdom Med Opgave forklarer, at målet med Ung par Weekend blandt andet er at give unge kærestepar og forlovede en endnu bedre mulighed for at vælge. Samtidig vil arrangørerne gerne lære dem, at det perfekte ægteskab er uopnåelig, men det fantastiske ægteskab kan skabes med ham eller hende, du godt kan lide.
Tidligere var det forældrenes opgave at lære deres børn, hvordan man er en god ægtemand eller ægtehustru. Men i et samfund hvor det drejer sig om at ”finde sig selv”, og de nygiftes ægteskab er noget forældrene ikke skal blande sig i, står mange unge med spørgsmål og uden viden og råd om, hvordan man takler livet sammen.
Hvorfor er han pludselig et ustruktureret rodehoved i stedet for den inspirerende og initiativrige fyr, han engang var? Hvorfor fortæller hun mig nu om det samme problem med kollegaerne igen, når jeg har givet hende løsningen på det?
Skal manden stadig være kvindens hoved, som Bibelen siger? Hvor tit bør man have sex, for at det fungere godt?
Det er nogle af de spørgsmål, som mange kommer med, mere eller mindre bevidst, og som kan være svære at stille andre steder.

Deltagerne lærer ifølge arrangørerne også meget af hinanden. Og som bekendt hænger leg og læring sammen…
Lærer af hinanden

Arrangørerne bag Ung par Weekend har erfaret, at når unge par er sammen en weekend med fokus på parforhold og ægteskab, så lærer de næsten ligeså meget af hinanden som af undervisningen.
De oplever, at andre har samme spørgsmål som de selv og bliver sat i gang med at snakke om ting, der måske ellers først ville dukke op efter flere års ægteskab.
Og så oplever de fleste det som noget helt særligt at ”have lov til” at være kæreste en hel weekend uden at tage hensyn til single-venner og familie, der kunne blive stødt.
Men det, som betyder allermest for arrangørerne af Ung par Weekend, er, når de unges evaluering efter weekenden lyder: ”Vi kom for at få nogle redskaber til at få parforholdet til at fungere og gik hjem med en hel værktøjskasse.”
Kilde: www.umo.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: