Fra sygdom Til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 5.50 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen
Anne Maries Vej 16
9000 Aalborg

Spørgsmål 1:

Det går tilbage med helbredet

Kære Orla Lindskov
Det handler om min far, som i snart lang tid har døjet med perioder med kvalme, svimmelhed og deraf manglende spiselyst og vægttab. Desuden er der nu stødt problemer til med smerter i lysken. Han har hele sit liv været meget stærk fysisk og aldrig fejlet noget, nu er han oppe i halvfjerdserne, og det er gået meget ned ad bakke med hans helbred den sidste tid.
Jeg er i tvivl om, hvorvidt vi kan/skal bede om helbredelse, når vi eller vore nærmeste bliver ældre. Naturens gang, tænker jeg, er der måske ikke så meget vi kan ændre ved. Noget andet er også, at han har levet et liv med meget alkohol, mest øl og vin i godt selskab. Det vil vel også have en effekt på helbredet på et tidspunkt. Kan vi bede om helbredelse for sådanne ting, som vi selv har været med til at fremprovokere på grund af vores livsstil?
L.G.

Svar 1:

Fordi vi er gamle skal vi jo ikke være syge

Kære L.G.
Jesus Kristus er den store frelser og den store læge for alle mennesker her på jorden, såvel for unge som for ældre. Derfor kan du med fred i sindet bede for din far, selvom han nu er oppe i halvfjerdserne.
Det er ikke en selvfølge, at mennesker skal være syge, fordi de er gamle. Hvis det var sådan, så var det jo frygteligt at skulle se frem til alderdommen. Selvfølgelig er vi mennesker efter Syndefaldet inde under forkrænkeligheden. Det betyder, at vi ældes, hvilket for de fleste medfører en eller anden form for svækkelse. Men i hvor høj grad vi svækkes, og hvornår det sker, hænger også sammen med vores livsstil. Dvs. hvor gode vi er til at passe på os selv.
Det er selvfølgelig ikke så godt, at din far har haft trang til alkohol. Men trangen til alkohol kan have mange årsager. Ofte er brugen af alkohol en flugt fra virkeligheden eller en flugt fra sig selv. Men Gud ved, at livet her på jorden kan være meget svært for mange, og han fordømmer ikke dem, der falder i med misbrug. Men han sørger, når han ser, at mennesker er hårde mod sig selv og imod deres legemer.
Alkohol er jo som bekendt en gift, og det slider på kroppen over længere perioder at skulle skille sig af med den gift.
Selvom man måske kan sige, at din fars svækkelse er selvforskyldt, hvilket man selvfølgelig ikke kan være sikker på, så er det dog vigtigt at huske, at Herren Jesus er den samme villige læge for alle syge, som søger ham. Som jeg ser det, er der ikke noget forkert i, at du går i forbøn for din far om frelse og helbredelse.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Spørgsmål 2:

Jeg gør alt for at se godt ud

Kære Orla Lindskov
Jeg har flere gange lagt mærke til, at kvinder har skrevet til dig angående overvægt. Jeg er selv begrænset overvægtig, og jeg lider under det. Men det er vel ikke som sådan en sygdom.
Jeg er 36 og ugift. Jeg vil gerne finde en mand. Det har vist sig svært. Jeg har ellers gjort alt, hvad jeg kunne for at komme til at se godt ud med hensyn til frisure, tøj, smykker, skønhedsbehandling, makeup osv.; men det har ikke rigtigt ført til noget. Jeg lider af for højt blodtryk og må temmelig ofte melde mig syg på grund af migræneagtig hovedpine.
Når jeg læser i Alt for Damerne, kan jeg ligefrem blive dårlig, når jeg ser billederne af modellerne, som viser den nyeste mode. Jeg tænker: – hvor ville alt i mit liv være anderledes, hvis blot jeg så ud som en af dem. På den anden side ville de fleste af mine veninder nok fordufte, hvis jeg gjorde. Der er nemlig ingen af dem, der er skønhedsdronninger. Så langt fra. Jeg er engageret i en kristen kvindekreds, og langt de fleste kvinder, jeg kender derfra, har et eller andet kors at bære på, eller sagt på en anden måde: – døjer med et eller andet. Så i det er vi lige. Hvad mener du om min situation?
Den overvægtige

Svar 2:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den sande skønhed kommer inde fra

Kære Overvægtige
I de fleste tilfælde fortæller hverken frisure, tøj, smykker og makeup sandheden om en kvinde. I mange tilfælde fortæller kvindens facade en strålende historie. Men tit er der ikke meget, der stråler bag facaden. Mange kvinder i dag er i fuldkommen vildrede med hensyn til frisure, tøj, smykker, skønhedsbehandling og makeup. Derfor øser de penge ud på disse ting. En kæmpemæssig industri lever højt på kvindens usikkerhed.
Kvindelig skønhed er bare ikke et produkt af frisure, tøj, smykker, skønhedsbehandling eller makeup. Disse ting er ikke som sådan onde i sig selv. Men hvis de bliver en facade, en maske, som kvinden skjuler sig selv og sin usikkerhed bag, så bliver det farligt, for så kan det forhindre kvinden i at udvikle sin personlighed og sin åndelighed.
Kvinder over hele verden bruger milliarder af kroner hvert år på det udvendige, på facaden, fordi reklame-industrien har fået dem overbevist om, at det skal de simpelthen, for det er vejen til skønhed. Men den sande skønhed kommer af det indre lys, som hedder Jesus Kristus. På grund af reklame-industriens budskaber bliver kvinder programmeret til at tro, at de kun er dejlige i mandens øjne, hvis de lever op til modeverdenens normer for udseende, påklædning og vægt. Men det har faktisk en ødelæggende virkning, når sagen handler om at udvikle den ægte kvindelige styrke og udstråling. Den kvinde, der kender sig selv, ved, at hendes skønhed og udstråling kommer fra hendes indre.
Du er kommet til at betragte frisure, tøj og makeup som grundlag for dit personlige værd. Men her er det, du misforstår sagen. Du betragter næsten dig selv som en billig karikatur af modefotografierne i Alt for Damerne. Men det er Alt for Damernes modefotografier, der er billige efterligninger af virkelighedens kvinder.
At du ligger under for den kvindelige usikkerhed med hensyn til dit udseende, det mærker mændene, og det kan skræmme dem bort. Søg en bevidst kontakt med Gud om disse forhold. Bed denne bøn: – Kære Gud, i Jesu Kristi navn er jeg nu parat til at aflægge mit begrænsede syn på mig selv. Kom Helligånd og forny mit liv. Amen.
Når Guds fornyelse af dit liv får dig til at stråle, så vil du også se, at et par kilo fra eller til ikke er det afgørende.
Orla Lindskov

Min oplevelse:
Kære Orla Lindskov
Angående mit forstadie til hudkræft på det ene øre, så har jeg nu fået besked på, at det ikke har udviklet sig, og såret på øret er næsten lægt. Det takker jeg Gud for og dig for at have bedt over min salvedug, som jeg har under min hovedpude.
Kærlig hilsen
En taknemmelig kvinde

Min oplevelse:
Kære Orla Lindskov
Jeg er en kvinde, der skriver til dig igen for at få min salvedug salvet og bedt over en gang til.
Sidste gang, jeg fik den tilbage, syntes jeg, at mine symptomer blev svækket, og jeg håber også, at det vil ske denne gang. Jeg er nemlig ikke rask endnu.
Jeg mener selv, at jeg har en stofskiftesygdom. Men fordi stofskiftehormonet endnu ikke kan ses i blodprøverne, får jeg ingen behandling. Men jeg føler mig syg. Mine øjne er hævede og smerter, og øjenlægen mener, jeg har Basedows sygdom. Mit syn er også blevet svækket. Men den overlæge, der skal tage stilling til behandlingen, tvivler. Så nu er mit eneste håb Guds indgriben.
På forhånd tak.
Mange hilsener fra
K.


Artiklen fortsætter efter annoncen: