Bogtrykker blev fri for depression

Derfor kalder Oluf sit trykkeri for Trykkeriet Friheden.Finanskrise? Den mærker vi ikke her! Det siger en glad bogtrykker, Oluf Stubkjær Immersen.

Oluf Stubkjær Immersen

Han startede Trykkeriet Friheden i Thisted i 1991. Oluf havde da arbejdet som tryktekniker gennem 8 år. I 1996 flyttede trykkeriet til egne lokaler på Norsvej 61 i Nors. Lige siden er det gået stærkt, og maskinpark og medarbejderstab er løbende udvidet. Trykkeriet Friheden har nu fem ansatte og trykker bøger for flere kristne forlag, bl.a. Udfordringens Forlag.
Hvorfor kalder I jer Trykkeriet Friheden?
– Fordi vi vil pege på, at Jesus sætter fri, kommer det prompte fra Oluf.

Selvmordstanker

Oluf Stubkjær Immersen er opvokset i Indre Mission og kom med i den karismatiske fornyelse under den navnkundige folkekirkepræst Bent Feldbæk Nielsen. Men da Feldbæk blev frataget sin stilling på grund af sin alternative dåbsformulering, endte Oluf i en svær depression.
– Jeg havde jo oplevet den åndelige fornyelse, men det gik i skuddermudder, da Bent Feldbæk blev fyret. Jeg landede i et sort hul og var faktisk på selvmordets rand, indrømmer Oluf Immersen.
Men så blev han inviteret til et stævne på Virksund strand, med den nu afdøde helbredelses-prædikant Hans Jensen.
– Han bad for mig, og jeg røg i jorden og mærkede, at Helligånden påbegyndte en indre helbredelse, fortæller Oluf. Kort efter havde han en meget dramatisk og livagtig drøm:
– Jeg drømte, at jeg blev jaget rundt i huset af en forbryder med et jagtgevær. Han skød efter mig og ramte mig flere gange i maven med spredehagl, så blodet fossede ud.
– Det lykkedes mig at komme ind på et værelse og låse døren efter mig, og her råbte jeg i drømmen til Jesus: Nu må du hjælpe mig! Så kom Guds Ånd over mig i drømmen, og jeg kiggede ned på mit maveskind som nu var fuldstændig helbredt.
– Med ét blev jeg klar over, at det var det, der var sket med mig i virkeligheden. Den Onde havde jaget og såret mig, men nu havde Helligånden helbredt mine sår. Nu skulle jeg blot genvinde blodtabet, dvs. gennemgå en genoprettelse.

Teknik og etik

Og den er i fuld gang – i hvert fald hvis man skal tro Olufs muntre tone.
Han mødte Kim Torp, før denne startede Bibel og Missionscentret i Thisted for 10 år siden. Oluf kom med i den nye kirke og prædiker nu jævnligt i den. Olufs kone Mariane er leder af kirkens børnearbejde.
Oluf har en enkel filosofi for sit trykkeri: Moderne teknik og gammel etik.
– Denne simple filosofi har givet os mange tilfredse kunder over hele landet. Troværdighed, omhu, ærlighed og præcision går aldrig af mode, siger han.
Hvad er ellers din vision for trykkeriet?
– At lave tryksager i god kvalitet og samtidig være konkurrencedygtig. Da jeg startede, arbejdede jeg næsten udelukkende for kristne, men i dag har vi både kristne og profane kunder.
– Vi er et trykkeri som alle andre trykkerier, men jeg lægger ikke skjul på min tro.
Mærker I finanskrisen?
– Nej, vi deltager ikke i den, og vi har bestemt, at vi ikke vil lide under den. Vi har så meget at lave som aldrig før, slutter Oluf Immersen.
Svend Løbner