Bøn forandrer
Birgitte vil arrangere forbønsfest på Skamlingsbanken

En initiativgruppe indkalder kristne fra alle kirker til sammen at bede for Danmark.I år bliver der mindst én stor fælles bededag i Jylland – nemlig på det historiske Skamlingsbanken 10 km syd for Kolding.

Birgitte Delfs følte sig ledt af Gud til at arrangere en Global Day of Prayer i Sønderjylland – og det skulle naturligvis være på det historiske Skamlingsbanken, hvor hun her står foran klokkestabelen til minde over de dræbte modstandfolk.
Foto. Benny Pedersen

Det er en udløber af Global Day of Prayer, som foregår i hele verden. Pinsedag den 31. maj samles millioner af kristne i bøn for deres lande.
De sidste par år har der også i Danmark været et forbøns-arrangement på Rådhuspladsen i København.
Men desuden bliver der nu i hvert fald ét arrangement i Jylland. Muligvis flere.
Birgitte Delfs fra Haderslev har samlet en initiativgruppe fra forskellige kirkelige sammenhænge, som nu er i gang med at arrangere en samling den 31. maj kl. 14-17.
Eftermiddagen er valgt, så deltagerne evt. først kan deltage i gudstjenesten i deres menighed – og derefter sammen tage til Skamlingsbanken.
Her vil der blive lovsang, oplæsning af vers fra Bibelen, fælles bøn og drama m.m.
– Det skal være en stor familiefest for alt Guds folk – både for unge og ældre, siger Birgitte, der opfordrer til at tage kaffekurven med i det grønne. Der er også en restaurant på Skamlingsbanken, hvor man kan spise eller drikke kaffe.

Historisk sted

Når gruppen har valgt Skamlingsbanken, skyldes det, at stedet er det højeste i Sønderjylland og meget naturskønt. Men Skamlingsbanken har også været et nationalt samlingssted – på godt og ondt. (Se artiklen til højre).
Her vil kristne nu mødes og bede om tilgivelse for de krige og det had, der har raset.
– Vi vil bede om tilgivelse, omvende os og forsone os med hinanden. Vi vil rydde forhindringer af vejen – og bane Herrens vej, så Guds vilje kan ske på jorden som i himlen, hedder det i indkaldesen fra initiativtagerne.
De gør opmærksom på, at der er behov for vækkelse og fornyelse i kirkerne, hvor Jesus kan synes forsvundet, og i samfundet, hvor kristendommen ofte presses ud.
– Men i den situation skal vi ikke opgive, men gå sammen på tværs og bede for vores land, skriver initiativtagerne.
De henviser til løftet i 2. Krønikebog 7.14, hvor der (sammenskrevet) står:
»Hvis – mit folk, som mit navn er nævnt over, ydmyger sig og beder og søger mit ansigt og vender om fra deres onde veje, da vil jeg høre dem fra himlen og tilgive deres synd og læge deres land.”

Først en visionsdag

Obelisken på Skamling er et symbol på sønderjydernes frihedskamp – men også et mindre om krig og had mellem mennesker. Nu skal der bedes for forsoning.

Som optakt til bededagen, inviteres forbedere, ledere og kontaktpersoner til en formiddag med kaffe og rundstykker på Restaurant Skamlingsbanken lørdag den 25. april.
Her bliver de orienteret mere om det praktiske og om visionen: At kristne lige fra katolikker til pinsefolk finder sammen og beder for deres land. Der vil senere blive udsendt en liste med anbefalere af arrangementet. Foreløbig består arbejdsgruppen af:
Rakel Christiansen, Int. Apost. Højskole i Kolding, Poul Erik Gildhoff, The House United, Haderslev, Maria Z. Nielsen, Pottemagerens Hus, Holsted, Henri Nissen, Udfordringen, Maria Truelsen, Katolsk Kirke, Esbjerg, Christian Schmidt, Apostolsk Kirke, Rikke Bentzon, Aglow, Folkekirken, Christiansfeld, Torben Jensen, Missionsforbundet og Birgitte Delfs, Diernæs.
Se også globaldayofprayer.dk

Læs her om Skamlingsbanken