Frikirker tager afstand fra ’misbrug’

Også frikirkerne har set sig nødsaget til at melde klart ud efter tv-udsendelsens afsløringer:- FrikirkeNet tager på det kraftigste afstand fra åndeligt og psykisk magtmisbrug af børn i kirkelige kredse, lyder en pressemeddelelse fra netværket mellem ca. 100 frikirker.
– Hverken børnene eller de frivillige ledere vil kunne genkende de scenarier, som blev præsenteret i 21Søndag på DR1 søndag den 8. marts.
Her fortalte unge fra Faderhusets børnelejr, at de har oplevet indespærring, tæsk og fingeret drukning.
En pige skulle som straf gå på knoer og bare knæ hen over asfalten.
– Det er især chokerende at høre vidner skildre forholdene på Faderhusets lejr, hvor børn med alt for kraftige virkemidler blev præsenteret for, hvad det vil sige at blive forfulgt for sin tro, skriver FrikirkeNet.
/sl