Musicalfeberen raser

Bl.a. på Lukasskolen i Vejle og Hørby Ungdomsskole.Mange danske skoler er blevet ramt af musicalfeber. Den klassiske skolekomedie er blevet opgraderet med sange, dans og store bands.På Lukas-skolen i Vejle er hele 130 børn fra 4. til 10. klasse med i skolens opsætning af Sebastians Ronja Røverdatter.
Projektet begyndte allerede i december, hvor der blev afholdt auditions for at finde hovedrolleindehaverne samt de primære bandmedlemmer. 70 børn mødte op for at vise, hvad de kunne. Siden december har disse børn deltaget i et ugentligt valgfag for at blive klar til musicalen.

130 børn på scenen

I ugen op til forestillingen er den almindelige undervisning omlagt for 4. til 10. klasse. Hele ugen skal der samarbejdes på tværs af klasserne med at producere kostumer, kulisser og våben til forestillingen. Alle elever har samtidig en rolle i stykket – så det hele kulminerer med 130 børn på scenen i løbet af forestillingen.

Fokus på fællesskab

På Lukas-skolen er musicallen noget, man står sammen om. Det har været vigtigt for skolen at give både elever og forældre en følelse af at være sammen om noget stort.
Dette ser ud til at være lykkedes, i hvert fald har de oplevet stor opbakning fra alle kanter. Flere forældre har sponsoreret stof og andre ting til projektet, og nogle hjælper til med at sy kostumer eller lave mad, der kan sælges i forbindelse med forestillingen.

Musical i kirkecenter

Forestillingen foregår i kirkecenteret i Vejle, hvor der er bedre scene og lydudstyr, end skolen kan tilbyde. For ikke at skulle transportere børn alt for meget mellem skolen på Nørremarken og midtbyen forgår al undervisning fra 4. til 10. klasse hele ugen i kirkecenteret.

’Krigere uden Vaaben’

Også på Hørby Ungdomsskole står der musical på programmet. Her er der tale om den helt nye musical, Krigere uden Vaaben, der er skrevet af skolens musiklærere.
Krigere uden Vaaben er historien om den unge digter Morten Nielsen, der levede et kort men intenst liv i 30’ernes og 40’ernes Danmark.

Den glemte generation

Musik- og dramaholdet på Hørby Ungdomsskole er klar til at præsentere publikum for den unge Morten Nielsens historie. Morten Nielsen ønskede bare at digte og leve sit ungdomsliv, men dette blev umuligt, da tyskerne indtog Danmark. Pludselig blev de unge tvunget til at være voksne og forholde sig til livets store spørgsmål. Derfor blev krigens unge også kaldt Den glemte Generation.

Åbne forestillinger

Lukas-skolen opfører Ronja Røverdatter to gange fredag den 3. april, i kirkecenteret i Vejle. Første forstilling er om eftermiddagen og anden forestilling først på aftenen. Billetter kan enten bestilles på skolen eller købes i døren.
Hørby Ungdomsskole spiller Krigere uden Vaaben tre aftener i træk fra den 1. til den 3. april. Forestillingerne er gratis og finder sted på Hørby Ungdomsskole.
Både Ronja Røverdatter og Krigere uden Vaaben er åbne for alle interesserede.
Sidsel