Fra okkultist til evangelist

Omkring 30 mennesker deltog på retræten med Moira Noonan fra Californien. Hun var omtalt i Udfordringen uge 23, side 17: ”Fra New Age til ægte kristendom”.

Moira Noonan fra Californien (til højre) underviste i at skelne mellem, hvad New Age er, og hvor det kommer fra, og i hvad okkultisme er, i forhold til kristendommen. Maria Truelsen fra Esbjerg var arrangør og oversatte.

Hun er katolik, og de fleste deltagere var katolikker, men der var også deltagende fra både Baptistkirken og Folkekirken. Hellig Kors Kloster ved Ringkøbing dannede ramme. Moira Noonan, der tidligere var dybt involveret i okkult tro og praksis, fortalte om sine erfaringer og gav tilhørende indblik i, hvad det vil sige at være bundet til okkult arbejde, og hvordan hun blev sat fri.
For Moira Noonan tog det lang tid at blive helt fri af de 30 år i okkult arbejde. Hun endte med at have en ledende stilling i ”Church of Religious Science”, som ifølge Moira Noonan minder om Scientology. Hun arbejdede med ”Course in Miracles”, en New Age bibel, som ikke er fuldstændig New Age, men leder ind til det okkulte. Oprah Winfrey, kendt fra populære tv-shows, underviser i ”Course in Miracles”.
Moira Noonan arbejdede med bl.a hypnotherapi, reiki healing, NLP, clairvoyance, kanalisering fra åndelige mestre, krystalhealing og andre healingssystemer, ”past-life regression”, astrologi, gudinde spiritualitet, ”et kursus i Mirakler” m.v.. Hun fortæller i sin bog ”Ransomed From Darkness – the New Age, Christian Faith and the Battle for Souls”, hvordan hun blev ført ud af mørket igennem en smertefuld og langsommelig udfrielses – og frasigelsesproces i forhold til sin okkulte involvering, inden hendes sjæl igen var fri.
Retræten var arrangeret af Maria Truelsen i samarbejde med den katolske pastor Benny Blumensaat fra Esbjerg, som også deltog med bestkyttelses- og helbredelsesbøn, og der blev afholdt 2 messer.