Fælleskirkelig kvinde- konference vil også gøre en forskel i samfundet

Omkring 500 kvinder i alle aldre deltog sidste august i den første Kvinde til Kvinde-konference ”Forvandling” i Københavns Kulturcenter.

– Vi vil gerne være et tilbud til den moderne kvinde, der i dag tør vedstå sig, at hun også ved siden af ønsket om personlig udvikling også har sine åndelige behov, siger Merete Tangstad.

En drøm blev virkelighed i august 2008 for Merete Tangstad, da den første konference af sin slags blev holdt i Danmarks største frikirke og gæstet af bl.a. Carola Häggkvist, Christine Caine fra Hillsong, Karen Margrethe Kirk fra Odense, X Faktor-Linda, sanger James Sampson og DR2-vært Dina Al-Erhayem.
I år er hovedtalerne Lisa Bevere fra USA, som har haft 6 bøger på den amerikanske bestsellerliste med titler som Du er ikke hvad du vejer! og Bliv bare vred – men ødelæg det ikke for dig selv!
Konferencens anden hovedgæst er sanger/sangskriver Reuben Morgan, som i 2008 blev Darlene Zschechs efterfølger som lovsangspræst i Australiens største kirke, Hillsong.

Flere end 500?

Udover at stræbe efter at øge deltagerantallet fra 500 til over 800 åndeligt sultne kvinder, ønsker Merete Tangstad at gøre konferencen mere økumenisk.
Hun har i år suppleret planlægningsgruppen med kvinder fra bl.a. Frelsens Hær og valgfrimenigheden Krudttønden på Østerbro.
Kvinde til Kvinde er også navnet på kvindearbejdet i Kirken i Kulturcentret på Drejervej i Københavns nordvestkvarter. Der er aktiviteter såsom brunch-lørdage, café-aftener, økonomisk støtte til socialt arbejde (bl.a. Sandholmlejren, Strik med Formål, ofre for trafficking/menneskehandel) samt en årlig fælleskirkelig kvindekonference.
Charlotte Dyhr, som til daglig arbejder som corporate relationship manager i Mellemfolkeligt Samvirke, har taget initiativ til at opbygge et såkaldt ambassadørkorps af kvindelige ledere:
– Vi søger kvinder, der i forvejen leder andre kvinder, og som brænder for at kvinder i deres eget netværk må finde sin sande identitet og sit potentiale i Gud, siger hun.
– Vi har brug for kvinder der tør drømme store drømme. En Kvinde til Kvinde-ambassadør får bl.a. til rolle at fortælle om konferencen i sin egen kirke og i eget netværk og at skaffe 30 kvinder til konferencen.
Foreløbig har kvindelige ledere fra bl.a. Vineyard, Københavns Frimenighed, Århus Valgmenighed og Karlslunde Strandkirke sagt ja.

Ikke mandehad

– Kvinde til Kvinde-konferencen er ikke en feministisk, lyserød konference, hvis formål er at få kvinder til at tale højere i forsamlingen, siger Merete Tangstad.
– Det handler hverken om kvindefrigørelse, mandehad eller girl power. Kvinder kan bruge konferencen til fest, farver og celebration – og som et to dages åndehul væk fra forpligtelserne.
Vores grundtanke er at alle kvinder i Guds øjne er værdifulde, stærke, vidunderlige og fyldt med potentiale til at være en del af løsningen på de problemer, som findes i verden i dag.
– Jeg drømmer om, at flere kvinder må komme og opleve det sammenhold, der er imellem alle typer kvinder, når de sammen priser en Gud, som kalder hver enkelt ved navn, og som tager imod vores lovsang ved at velsigne os tilbage med sit nærvær. Jeg forventer store ting fra Gud de to dage.

For søgende

En udvidet satsning i år er at skabe kontakt til åndeligt søgende kvinder, bl.a. via almene kvindemedier som ugeblade og online kvindeforums.
Merete Tangstad forklarer:
– Vi vil på intet tidspunkt lægge skjul på, at det er en kristen konference, men samtidig pointere, at det er ganske ufarligt og uforpligtende at tage med på dette to dages kursus.
Der findes rigtigt mange åndeligt søgende kvinder rundt i Danmark, som blot ikke har fået sat navn på den Gud, de søger. Vi kristne kan fristes til at undervurdere danskernes åndelighed, men se bare hvor populært gospelkor-konceptet er for især kvinder.

Social indsats

På konferencen informeres og indsamles til ofre for trafficking i Danmark. Bl.a. det opsøgende gadearbejde og det politiske arbejde, der udføres af Michelle Mildwater fra HopeNow. Det har bl.a. været omtalt i ugebladet Femina.
Merete Tangstad beretter:
– Jeg håber, at vi kan gøre spørgsmålet ”hvor er de kristne henne” til skamme, når talen falder på ofre for trafficking, de forfærdelige vilkår for flygtninge, ensomme børn, ældre osv.

Sagt om Forvandling 2008
Eilis Jokszies, 39, Sommersted ved Haderslev, sagsbehandler i Kristelig Fagbevægelse:
– Kvindekonferencen oversteg langt mine forventninger. Kanongod undervisning af Christine Caine og Carola, for slet ikke at tale om forkælelsen efter møderne! Det var super, og man følte sig stolt af at være kvinde og kristen. Der var en dejlig enhed, på trods af at vi kom så mange forskellige steder fra. Jeg må med næste gang også!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Camilla Bojesen, 20, Odense, Mariager Fjord pinsekirke:
– Jeg mindes den sidste aften, hvor jeg midt under afslutningspartyhalløjet spontant stak min hånd i min bukselomme – og fik den op igen tilsvøbet med smeltet chokolade efter et glemt chokoladehjerte som vi havde fået tidligere på dagen!
– Hvor er det herligt at vi er kvinder, og hvor er det dejligt, at mænd er mænd. Der er altid noget at lære om begge parter, og hvad skulle vi gøre uden hinanden? Gud har vidunderligt nok en tanke bag begge parter.

Skrevet i gæstebogen

– Vi føler os forkælede og fornyede.
Jane og Anne Marie

– Denne konference har gjort mit hjerte blødt og mere som Guds. Den har hjulpet mig til igen at tænke mere på andre.
Klaudia


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det har været dejligt at blive opvartet af mændene. Og jeg har nydt variationen mellem dynamiske og rolige undervisere. På den måde er vi nået højt, dybt og langt omkring. Lovsangen har været kanon, og alle detaljer med dekorationer, teknik, etc. er bare gennemtænkt og velorganiseret.
Jette