Sommercamps
På lejr med bedstemor
Den 72-årige bedstemor og lejrtante på Frelsens Hærs sommerlejr, Inga Lundsteen, nomineret i aviskonkurrence. Inga Lundsteen er lejrtante på Frelsens Hærs sommerlejr for børn. Lejren afholdes i Otterup, og arrangøren er Frelsen Hær i Esbjerg.
Inga Lundsteen har ikke tal på de lejre og børeaktiviteter hun har været involveret i gennem årene. Men det er blevet til en hel del for den 72-årige lejrtante, der til gengæld har godt styr på antallet af børnebørn. Dem er der foreløbigt 19 af, og i løbet af august ankommer nummer 20.
Hun har da også otte af sine børnebørn med på lejren, hvilket svarer til det antal hun plejer at have med.
Gennem hele livet har Inga Lundsteen investeret sig i børn.
Som ung forlod hun fødebyen Frederikshavn for at arbejde på Frelsens Hærs børnhjem og børneinstitutioner i København, hvor hun også blev udlært barneplejerske.
Senere fik hun sammen med sin mand, der døde i februar i år, sin egen børnflok at holde styr på. Ikke mindre end otte stykker, der siden har gjort hende til bedstemor knap 20 gange.
Og børnebørnene elsker hende. I en grad så de har indstillet hende til en aviskonkurrence på dagbladet, Jydske Vestkysten.
Konkurrencen hedder Sommerens bedste bedste, og afgøres ved en afstemning blandt læserne i næste uge.
Nomineringen, der sammen med en buket blomster blev overbragt af avisens journalist og et udsnit af børnebørnene to dage før sommerlejren, blev begrundet med Inga Lundsteens enestående overskud som bedstemor.
Avisomtalen afslører da også, at en flok af de talrige poder havde taget forskud på lejren med en uges ophold på Inga Lundsteens idylliske landejendom ved Grindsted.
– Hun er rigtig sød, vi må være længe oppe og der er god plads til at lege, lød nogle af børnebørnenes replikker i artiklen, der desuden oplyser, at Inga Lundsteen tager ungerne med, når hun går på husbesøg på det lokale plejehjem.
Til avisens udsendte forklarer den populære bedstemor, at samværet med familiens småfolk giver hende en unik mulighed for at lære dem bedere at kende.
En ikke uvæsentlig sidegevinst er, at samværet også giver hende en mulighed for at lære børnene Gud at kende.
– Er jeg egentlig kristen? spurgte et af børnebørnene således hendes forældre efter hjemkomsten fra sommerens lejr, hvor sang, bøn og bibelfortælling var naturlige ingredienser.
Det bekræftende svar, blev modtaget af en smilende ni-årig, der både har lært at bede fadervor og at synge adskillige kristne børnesange på ferierne hos sin bedstemor.
Inga Lundsteens voksne børn er tilknyttet både Folkekirken og flere frikirker, hvilket afspejler den økumeniske indstilling, der har bragt både hende og hendes mand Peter, vidt omkring i det kirkelige landskab.
Med afsæt i deres fælles rødder i Frelsens Hær har de virket som sangevangelister i mange kirkerum og missionshuse i årenes løb, ligesom de med duetter og harmonikaspil ofte har gjort sig synlige i gadebilledet.
Denne tjeneste har den livfulde bedstemor nu lagt på hylden. Hvorvidt den støt stigende flok af børnebørn på et tidspunkt vil tage denne gerning op, er uvist. Sikkert er det dog, at hendes tjeneste for de små ikke indstilles foreløbigt.
Ganske vist er helbredet ikke, hvad det har været, men noget tyder på, at børnbørnene formår at holde hende ung.
Således lod Inga Lundsteen sig mere end én gang overtale til en rask tur på sommerlejrens sprælske hoppepude.
Om den hoppende bedstemor vinder prisen som sommerens bedste bedste, bekymrer hende ikke så meget.
Med sin menneskelige investering i lejrbørn og børnebørn har hun allerede vundet.
Hun kan også løbende glæde sig over et sikkert afkast i form af oprigtig, barnlig hengivenhed og smittende barnetro.