MAF bringer hjælp til cyklonen Aila’s ofre

Medierne er væk. Men der flyves fortsat nødhjælp ud til ofrene for cyklonen Aila i Bangladesh.I Bangladesh, hvor en tredie-del af landet er dækket af vand, yder MAF’s vandflyver en enestående hjælp, da den er i stand til at lande på floder og søer. En stor fordel i oversvømmede områder.Cyklonen Aila hærgede kystområderne i Bangladesh og det østlige Indien i slutningen af maj. Siden har man ikke set meget til de overlevende på avisernes forsider.
Voldsomme tidevandsbølger forårsagede imidlertid store oversvømmelser, som dræbte hundredvis af mennesker og efterlod millioner hjemløse. Disse oversvømmelser gør stadig deres liv næsten umuligt.

Mange i aktion

Selvom mediernes søgelys forlængst er flyttet til andre brændpunkter, er der således rigeligt for nødhjælpsorganisationerne at gøre.
Ligesom disse er også den flyvende missionsforening, Mission Aviation Fellowship (MAF), til stede. Ofte som eneste forbindelsesled til vanskeligt tilgængelige områder.
– Mange nødhjælpsorganisationer er i aktion her, oplyser den mangeårige MAF-pilot Rune Karlsson, der især oplever et stort behov for vandrensningstabletter og fødevarer.
Tabletterne er vigtige, da det stillestående vand giver risiko for forrådnelse af organisk materiale og dødt kvæg, og vandbårne sygdomme udgør en risiko for folkesundheden.

Overvældende scener

Rune Karlsson har fløjet nødhjælp for MAF i over 20 år.

MAF-piloten har blandt andet landet sin vandflyver i et område syd for Assasuni nær Sunderban-området, der er verdens største delta.
I dette område, som er næsten dobbelt så stort som Danmark, er mange dæmninger brudt sammen, tusindvis af huse er skyllet bort, og rismarkerne er oversvømmede.
Det anslås, at 600.000 boliger er ødelagt og fem mio. mennesker er blevet berørt.
Af disse var mange endnu ikke kommet sig over tilsvarende ødelæggelser forårsaget af cyklonen Sidr, der ramte området i slutningen af 2007.
Rune Karlsson fortæller om overvældende scener, når flyet sættes ned i området.
– Der er ofte flere hundrede mennesker omkring flyet. Flodbredden er dækket af mudder, og overalt beder folk om mad og vand. Jeg føler mig helt hjælpeløs, da jeg ikke kan gøre så meget, siger han.