Tema: Efterskoler
O-tur ad uranssagelige veje

Hedemølle Efterskole skiftede spor og gjorde årets overlevelsestur til en overraskelse.I september står der ”O-tur” på skemaet på Hedemølle Efterskole ved Bjerringbro. Typisk har det runde forbogstav stået for ”overlevelse” og ”oplevelse”.

Laura Vindum fra Hedemølle med sin bornholmske skrubbe.

Begreber, der i år blev indfriet med en tilføjelse til den cirkelformede event: ”Overraskelse”. Efterskolen havde nemlig valgt Bornholm som destination for årets O-tur.
– En positiv overraskelse for eleverne, der troede, turen blot ville bringe dem 25 kilometer sydpå til Silkeborg, smiler forstander Jens Dam, hvis eneste betænkelighed var, om efterskolens otte elever fra klippeøen ville få hjemve, når færgen lagde til kaj i Rønne. Det skete dog ikke.
De 99 elever vandrede således fra skolen med fuld oppakning til banegården. Her steg de intetanende ombord på toget til Århus, skiftede spor til hovedstaden og Køge, hvor de entrede en natfærge.

Skrubber og svømning

Stor var overraskelsen, da eleverne klokken seks næste morgen kunne gå fra borde i Rønne til et par intensive dage på solskinsøen.
Oppe ved Hammeren prøvede de kræfter med sejlads, deadslide og rapelling.
Aftensmaden var bornholmsk fisk. En kulinarisk oplevelse, hvor hver elev fik udleveret en skrubbe, man selv skulle tilberede over bål.
Natten foregik i bivuak, afløst af en frisk svømmetur ved Helligdomsklipperne og armgang på klatrevæggen i Nexø Kristne Skatercenter.

Fantastiske oplevelser

– Sådan nogle dage i Guds natur er et frisk pust i skolelivet og giver en dejlig afveksling til de almindelige skoledage, siger Jens Dam, der glæder sig over, at de underfundige o’er ryster elevholdet sammen og udfordrer den enkelte elev.