Bøgerne er mine venner!

”Bøgerne er mine venner, skønt de vender ryggen til mig!” har Johannes Møllehave sagt skæmtefuldt.Jeg har det lige som Møllehave. Bøgerne er blandt mine venner. Jeg er blevet afhængig af bøger, bognarkoman, og må altid have gang i en bog. Bøger udvikler, glæder, bringer sorg, udvider horisonten, sætter tanker i gang, inspirerer og kan give anledning til mange gode samtaler.
Heldigvis har vi fri adgang til bøger. Vi har mange fremragende biblioteker med god betjening, hvor vi kan låne stort set en hvilken som helst bog. Har biblioteket den ikke, vil de ofte skaffe den. Jeg har tidligere oplevet, at biblioteker var meget kritiske over for kristelige bøger og valgte dem fra – ikke kun på grund af for ringe kvalitet. Men det er anderledes i dag. Der står mange gode kristelige bøger på bibliotekerne.
Biblioteket er en god opfindelse, og som daværende leder af skolebibliotekaruddannelsen på Danmarks Lærerhøjskole, Gunnar Jakobsen ofte sagde: Hvis biblioteket ikke var opfundet, måtte vi skynde os at gøre det!
Vi kan også købe bøger. Det er godt at eje en bog og kunne vende tilbage til den. Det gælder såvel faglitteratur som skønlitteratur.
I vores hjem har vi en litteraturkreds med mennesker fra menigheden, der mødes hver anden måned for at drøfte en bog, vi er blevet enige om at læse. 24 bøger er det blevet til på to år, og vi har stor glæde af at være sammen på den måde med et par gode danske sange og en god bog. Somme tider går debatten højt, men vi skilles altid som bedste venner og klar til at drøfte den næste bog. Det kan varmt anbefales at være med i sådan en litteraturkreds.
Mange taler om at læse ”kristne” bøger, men de findes ikke. Bøger kan ikke være kristne, men der findes kristelige bøger, mange gode endda og en stor del bliver anmeldt i Udfordringen. På den måde er Udfordringen også en litteraturvejledning for læserne. Brug den. Køb bøger og giv bøger som gave.
Nu kommer efteråret – og det er læsetid. Sluk for fjernsynet, grib en god bog og lad dig føre ind i en spændende verden, hvor du lærer mere om dig selv og andre mennesker