Sveriges dronning beder aftenbøn

Troen og bønnen er vigtig for den svenske dronning, der nu udgiver en bønnebog.Den kristne tro og bønnen til Gud spiller så stor en rolle for den svenske dronning Silvia, at hun nu har udgivet en bønnebog.

Den svenske dronning Silvia under et besøg i Oslo i 2005.

– For mig er bønnen en måde at fortælle om det, der er i mit hjerte – som er svært, forklarede dronning Silvia, da hun gæstede et svensk TV-program, for at fortælle om sin nye bog.
Dronning Silvia er opvokset med en katolsk mor og en protestantisk far, hvor aftenbønnen var en fast bestanddel af hendes barndom. Den tradition har hun videregivet til sine egne børn, som hun har bedt aftenbøn med under hele deres opvækst.
– I dag går alt så hurtigt. For mig er det vigtigt at give børnene den tid med tryghed og samvær, forklarer hun.
Dronningen har selv skrevet en af bønnerne i sin bog, ”Drottning Silvias bönbok”, mens resten er skrevet af blandt andet biskopper. Bønnerne i bogen er for både børn og ældre.
Foruden dronning Silvias indflydelse har bønnebogen endnu et royalt fingeraftryk. Flere af billederne er nemlig taget af Silvias mand – den svenske konge, Carl Gustav.
Det er dog ikke første gang, at en royal bønnebog ser dagens lys i Sverige. Helt tilbage i 1979 blev ”Victorias bönbok” udgivet. Selvom bogen fik hendes navn, var prinsesse Victoria ikke bogens forfatter. Hun var på det tidspunkt nemlig kun to år gammel.
Det var derimod den daværende præst ved hoffet, Hans Åkerhielm. Bogen er siden blevet trykt i flere oplag.